lv
QnDAbYA7BJGTTpmzBj1qhTPWSkXyL98xXKWZcIUB
1261029

LNMM kolekcija būs skatāma arī pilsētvidē

LNMM kolekcija būs skatāma arī pilsētvidē

Latvijas Nacionālo mākslas muzejam (LNMM), sadarbojoties ar reklāmas uzņēmumu "Clear Channel Latvia", LNMM eksponātus demonstrēs tirdzniecības centros izvietotajos digitālajos ekrānos, bet no aprīļa - arī Rīgas pilsētvidē, informēja LNMM muzeja pārstāve Nataļja Sujunšalijeva.

Viņa norāda, ka mākslas darbu kolāžas tiks veidotas periodiski, un, atbilstoši tematikai vai aktualitātei, aptvers visdažādākos LNMM krājumā esošos priekšmetus, to stilus un žanrus. Tāpat tās stāstīs par jaunajām izstādēm un pastāvīgajās ekspozīcijās aplūkojamajiem mākslas darbiem.

"Iepazīsti Latvijas mākslas klasiku" ir pirmā mākslas darbu kolāžu sērija, kas tapusi šajā sadarbībā, nododot publikas uzmanībai ārpus muzeja sienām tādu autoru kā Janis Rozentāls, Vilhelms Purvītis, Johans Valters, Kārlis Padegs, Niklāvs Strunke, Jēkabs Kazaks, Ģederts Eliass un daudzu citu ievērojamu Latvijas mākslinieku gleznas.

Patlaban tirdzniecības centru "Galerija Centrs", "Domina Shopping", "Rīga Plaza", "Spice" un "Spice Home" digitālajos ekrānos apskatāmas mākslas darbu kolāžas no vairāku aktuālo izstāžu materiāliem: "Indija - tradīciju zeme" mākslas muzejā "Rīgas birža", Jāņa Straupes personālizstāde "Ne-lietas" Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā, "Imanta Lancmaņa māksla" un "Mūra nojaukšana. Latvijas māksla 1985-1991" LNMM.

Kristers Ansons uzvar velobraucienā Boucles du Haut-Var

Latvijas šosejas riteņbraucējs Kristers Ansons no "EC Saint-Etienne Loire" vienības otrdien Francijā izcīnīja uzvaru reģionālā mēroga velobraucienā "Boucles du Haut-Var", informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF).

Ansons palika nepārspēts 123,...

Ostapenko Dohā neizmanto divas mačbumbas un zaudē pasaules 4. raketei

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko trešdien Dohas "WTA 500" sērijas tenisa turnīra otrajā kārtā ar rezultātu 2-6, 6-2, 5-7 zaudēja amerikānietei Džesika Pegulai.

Ostapenko WTA rangā ieņem 14.vietu, bet Pegula ir ceturtajā pozīcijā un šajā turnīrā saņēmu...

Šogad Rīgas praids notiks no 29.maija, noslēdzoties ar lielo gājienu

Iestājoties par iekļaujošu un līdztiesīgu Latvijas sabiedrību, šogad Rīgas praids notiks no 29.maija līdz 4.jūnijam, informēja LGBT un viņu draugu apvienības "Mozaīka" pārstāvis Kaspars Zālītis.

"Riga Pride" nedēļas laikā norisināsies desmitiem dažādu p...



Komentāri