lv
tiZ1wyMzInVvc6a8iAshSEVb0iP5kPaHU67iX8FA
1260581

Šogad Rīgas praids notiks no 29.maija, noslēdzoties ar lielo gājienu

Šogad Rīgas praids notiks no 29.maija, noslēdzoties ar lielo gājienu

Iestājoties par iekļaujošu un līdztiesīgu Latvijas sabiedrību, šogad Rīgas praids notiks no 29.maija līdz 4.jūnijam, informēja LGBT un viņu draugu apvienības "Mozaīka" pārstāvis Kaspars Zālītis.

"Riga Pride" nedēļas laikā norisināsies desmitiem dažādu pasākumu, tostarp Dažādības un iekļaušanas forums, starptautiska cilvēktiesībām un demokrātijai veltīta konference ar dažādu nozaru ekspertu dalību, dažādas diskusijas, darbnīcas, izstādes, kino seansi un koncerti.

Praida nedēļa noslēgsies 3.jūnijā ar lielo gājienu, kas Rīgas ielās kopā pulcēs tūkstošiem cilvēku. Gājiens noslēgsies ar svētku koncertu, kurā uzstāsies Latvijas mūziķi. Savukārt līdz šim grandiozākā noslēguma ballīte pirmo reizi norisināsies Praida kvartālā "Briānija".

"Riga Pride" organizē LGBT un viņu draugu apvienība "Mozaīka", sadarbībā ar "Active Rainbow", Latvijas Dažādības hartu, bāru "Skapis", kvartālu "Briānija" un daudzām citām nevalstiskajām organizācijām, kultūrvietām, uzņēmumiem, starptautiskajām institūcijām.

LIVA: Valdībai jāpilda solījumi par pedagogu atalgojuma un slodzes uzlabošanu

Ja valdība solījusi apmierināt noteiktas prasības pedagogu atalgojuma un slodzes uzlabošanā, tad tas arī jādara, Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) padomes ārkārtas sēdē pauda Latvijas izglītības vadītāju asociācijas valde...

Arī Latviju EP mudina pieņemt Stambulas konvenciju
Lai gan Eiropas Savienība (ES) Stambulas konvenciju parakstīja jau 2017. gadā, tā joprojām nav ratificēta, jo dažas dalībvalstis to joprojām nav izdarījušas – tostarp arī Latvija. Trešdien EP deputāti pieņēma rezolūciju, ar kuru skubinās visas ES dalīb...
Daugavpils Universitāte tiks pievienota Latvijas Universitātei

Šonedēļ Izglītības un zinātnes ministrijā panākta vienošanās par Daugavpils Universitātes (DU) turpmāko attīstību, paredzot pakāpenisku DU integrāciju Latvijas Universitātē (LU). Tā paziņo Izglītības un zinātnes ministrijas Komunikācijas nodaļa.

Sarunā ...



Komentāri