lv
YxyjciRvWlfbEZPNcA7BJWdafHZDSwpuXzJbtAFb
1258561

Jaunzēlandi trešdien satricinājusi spēcīga, 6,1 magnitūdas stipra, zemestrīce

Jaunzēlandi trešdien satricinājusi spēcīga, 6,1 magnitūdas stipra, zemestrīce

Jaunzēlandi trešdien satricinājusi spēcīga zemestrīce, bet par postījumiem vai cietušajiem ziņots netiek.

6,1 magnitūdas stiprās zemestrīces epicentrs atradās netālu no galvaspilsētas Velingtonas, ziņoja vietējais monitoringa centrs "GeoNet".

Zemestrīce notika ap plkst.19.30 (plkst.8.30 pēc Latvijas laika) 50 kilometru dziļumā, kas nozīmē, ka to varēja sajust tālu un plaši, ziņoja "GeoNet".

Jaunzēlandē vairāk nekā 61 000 cilvēku ziņoja "GeoNet", ka jutuši zemestrīci.

Cunami draudi nepastāv.

Nesen Jaunzēlandi skāra ciklons, kas laupīja dzīvību vismaz četriem cilvēkiem un izraisīja elektroapgādes pārrāvumus un nodarīja postījumus īpašumiem Ziemeļsalā.

IZM: Nedrīkst turpināt finansēt ekonomiski un pedagoģiski nepamatotu skolu tīklu

Nedrīkstot turpināt piešķirt valsts un pašvaldību līdzekļus, finansējot ekonomiski un pedagoģiski nepamatotu pašvaldību skolu tīklu, pauž Izglītības un zinātnes ministrija (IZM).

IZM skaidro, ka svarīgus lēmumus ir būtiski pieņemt, sadarbojoties visām ...

Tūristi no Izraēlas kā galamērķi izvēlas Rīgu

Latvijas tūrisma nozare atgūstas no Covid-19 pandēmijas radītajām sekām. 2022. gadā Latviju apmeklēja vairāk nekā 2 miljoni ceļotāju, kas ir par divām trešdaļām vairāk nekā gadu iepriekš. Prognozes liecina, ka 2023. gadā Latvijā ieceļos aptuveni 3 milj...

ID karte nebūs vajadzīga, kamēr personai būs derīga pase
Latvijas pilsoņiem nebūs obligāti līdz šā gada 1. maijam jāsaņem personas apliecība jeb ID karte, kamēr tiem būs derīga pase, šādu priekšlikumu steidzamības kārtā trešdien, 15. februārī, vienojās virzīt Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija.


Komentāri