lv
F1N2v9St15JIltbuO6LOtL6vwxDpFMM7CcKtTQ8K
1254602

Āgenskalna tirgus ir kļuvis par pievilcīgu vietu ne tikai «vietējiem»

Āgenskalna tirgus ir kļuvis par pievilcīgu vietu ne tikai «vietējiem»

Gotikas stilā celtais tirgus nemaz nav tik sens: tas sācis darboties Latvijas brīvvalsts laikā, ir nepilnus 100 gadus vecs. Pēc rekonstrukcijas Āgenskalna tirgus ir pievilcības punkts ceļotājiem un viesiem no citām Rīgas vietām.

Kā liecināja VS.LV, uz tirgu ir diezgan ērti nokļūt gan ar sabiedrisko transportu, gan ar privāto auto. Fakts ir tāds, ka blakus tirdzniecības uzņēmumam ir plaša autostāvvieta, kurā var novietot automašīnu pusotru stundu bez maksas, ar reģistrāciju.

Salīdzinot ar Centrāltirgu, šeit noteikti uzvar Āgenskalns. Īpaši tagad, kad pie dzelzceļa tilta sākusies Rail Baltica būvniecība, un ar auto nokļūt līdz Centrāltirgum kļuvis ārkārtīgi sarežģīti.

Āgenskalna tirgu var izvirzīt arī priekšplānā pēc kompaktuma un ērtas visas nepieciešamās infrastruktūras izvietojuma. Pirmajā stāvā ir bankomāts, sanitārais mezgls (tīrs un bezmaksas). Šis laikam ir vienīgais tirgus visā Latvijā, kur tieši pie ieejas atrodas grāmatnīca!

Protams, kā jau katrā līdzīgā tirdzniecības iestādē, arī tirgū ir savi nabagi, kas vēlas pārtvert kādu mazu centu. Taču viņi ļoti atšķiras no Centrāltirgus bomžiem un drīzāk atgādina hipsteru tēlu.

Dažkārt šī publika sajaucas ar ģimenēm un tūristiem un ēd dažādus gardumus dažādos līmeņos izvietotās gastronomiskās iestādēs. Lielākā daļa sātīgas maltītes iespēju ir otrajā stāvā, no kurienes var vērot cilvēku kustību iepirkšanās galerijā.

Runājot par Āgenskalna tirgus cenu līmeni, importētajiem augļiem un dārzeņiem tas atbilst Centrāltirgus cenrādim, tas ir, nedaudz augstāks nekā lielveikalos - bet ar daudz lielāku preču izvēli. Īpaši izdevīgi ir ierasties Āgenskalnā vasarā, kad tiek pārdoti Latvijas zemes sezonas augļi.

Par īpašu Āgenskalna akcentu var uzskatīt neskaitāmos mazos veikalus, kas piedāvā visdažādākos produktus - no pašmāju limonādēm līdz pašmāju kosmētikai.

Protams, ir jēga apsekot ne tikai pašu ēku, kas celta pēc slavenā baltvācu arhitekta Reinolda Georga Šmēlinga projekta, bet arī trīs hektārus apkārtējās teritorijas. Kopumā Āgenskalna tirgū darbojas līdz 200 tirgotājiem.

Voldemārs Burkevics

Ostapenko Dohas WTA 500 turnīru sāk ar uzvaru pār neparocīgo amerikānieti Kīzu

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko otrdien Dohas "WTA 500" sērijas turnīru uzsāka ar uzvaru pār amerikānieti Medisonu Kīzu.

Ostapenko, kura WTA rangā ieņem 14.vietu un šoreiz nav izsēto tenisistu vidū, ar 7-5, 6-2 pieveica Kīzu, kura rangā ierindojas...

Dobeles sportisti dominē Latvijas ziemas čempionātā šaušanā

Aizvadītajā nedēļās nogalē Dobelē norisinājās Latvijas ziemas čempionāts šaušanā ar mazkalibra ieročiem, kurā labākos rezultātus sasniedza Dobeles sportisti, informē Latvijas Šaušanas federācija (LŠF).

Vingrinājumā ar mazkalibra šauteni no šaušanas stā...

Latvijas biatlonisti pasaules čempionātā startē individuālajā distancē

Latvijas biatlonisti Andrejs Rastorgujevs, Edgars Mise un Aleksandrs Patrijuks šodien Oberhofā pasaules čempionātā biatlonā startēs 20 kilometru individuālajā distancē. Sacensības sāksies plkst.15.30 pēc Latvijas laika, tiešraidē tās pārraidot Latvijas...



Komentāri