lv
eACfGlzcvNjosZ0qbgQw5wgZMAbnWityyWnaZmsm
1253487

«Esam jau avarējuši. Un noslīkuši»: vai nekustamajā īpašumā viss ir slikti?

«Esam jau avarējuši. Un noslīkuši»: vai nekustamajā īpašumā viss ir slikti?

Tendences mājokļu tirgū Latvijas galvaspilsētā atgādina pagātnes krīžu smagākos periodus, liecina VS.LV aptaujātais nekustamo īpašumu tirgotājs.

Ukraiņi palīdz atbalstīt mājokļu tirgu

«Nekustamā īpašuma tirgus ir pilnībā mainījies. Tika pārzīmēti naudas upju kanāli. Krievu nav. Tūristu nav. Vietējiem tradicionāli nav naudas».

Speciālists, kas šajā jomā strādā vairāk nekā trīsdesmit gadus, kritiski vērtē Latvijas banku darbību hipotēku jomā.

«Strauji pieauguši kredītu procenti. Izdošanas nosacījumi ir stingrākie kopš valsts neatkarības iegūšanas. Cik dīvaini. Bet ukraiņi silda tirgu. Un bēgļi no Krievijas. Viņi īrē mājokli».

Savā ziņā īres tirgu Rīgā iesilda dažādu ārzemju filmu projektu dalībnieki, kas Latvijas galvaspilsētā ierodas simtiem, viņi te uzturas ilgus mēnešus.

Valsts garantijas joprojām ir pieejamas

Tikmēr, kā noskaidroja VS.LV, valsts finanšu institūcija ALTUM turpina atbalstīt ģimenes ar bērniem mājokļa problēmas risināšanā.
Ģimenēs ar bērniem (līdz 23 gadiem ieskaitot), ja darījuma summa nepārsniedz 250 000 EUR, var saņemt kredīta summas atmaksu pat līdz 30% – ja ģimenē aug trīs bērni.

Minimālais maksājums no iestādes ir 5% no summas, ja ģimenē ir viens bērns. Var saņemt garantijas arī bērna gaidību laikā: gaidāmo bērnu ņem vērā, nosakot garantijas apjomu. Garantija palielinās par 5%, ja iegādājas vai būvē A klases/ gandrīz nulles enerģijas mājokli.

Ar valsts iestādes palīdzību varat pieslēgties specializētiem vebināriem un saņemt padomu no nekustamo īpašumu ekspertiem.

Voldemārs Burkevics

Pensionāru federācija aicina izpētīt, kādēļ cilvēki saņem minimālās pensijas

Latvijas Pensionāru federācija aicina izpētīt, kādēļ cilvēki saņem minimālās pensijas, pauda federācijas priekšsēdētāja Aija Barča.

Federācija bija tikusies ar labklājības ministri Eviku Siliņu (JV), un tikšanās laikā norādījusi uz vairākiem problēmjaut...

Inflācijas pīķis sasniegts un enerģētikā sliktākais aiz muguras, mierina banka

Inflācijas maksimums sasniegts un enerģētikā vissliktākais ir aiz muguras, šodien "SEB bankas" (SEB) jaunākā ekonomikas apskata "Nordic Outlook" prezentācijā norādīja bankas ekonomists Dainis Gašpuitis.

Viņš sacīja, ka ļoti efektīvi esam pielāgojušies j...

Informēs par Dziesmu un deju svētku dalībnieku reģistrācijas sistēmu

Rīgā, "LMT Brīvības centrā", šodien plkst.13.00 notiks preses konference par nākamo Dziesmu un deju svētku dalībnieku reģistrācijas sistēmu, informēja Latvijas Nacionālā kino centra (LNKC) pārstāve Linda Ertmane.

Preses konferencē piedalīsies XXVII Visp...



Komentāri