lv
tj46CwV503gfuI6pPwUwuG6gFjWBCCxulMMrrANK
1248251

Jaunā Purvciema pasāža zem kritikas

Jaunā Purvciema pasāža zem kritikas

Gandrīz pabeigta jauna tirdzniecības centra būvniecība Dzelzavas ielā. Tomēr tās izskats un mērķis izraisīja strīdus.

Kurš izdomāja šīs krāsas?

Daudzus Purvciema iedzīvotājus, kuri ir aktīvi sociālajos tīklos, pārsteidz jaunā tirdzniecības centra krāsas - tumši sarkana un brūna.

«Pārsteidzoši, kāpēc mūsu pelēkajā klimatā ēkām izvēlas tik drūmu apdari», - tā rakstīja Tatjana.

«Tas ir tipisks Latvijas krāsojums», - Stella reaģēja.

«Viņi izvēlas lētākos materiālus», – Ļena ir pārliecināta.

«Bērnu pārsteiguma krāsa ir pati jautrākā pasaulē, - pasmaida Antons, -tā teikt atceries savu zelta bērnību».

«Pelējums un rūsa ir mūsu viss!» - rakstīja Oksana.

Jāpiebilst, ka arhitektūras projektu parādīšanos Latvijas galvaspilsētā apstiprina Pilsētas attīstības departaments. Cita starpā šī iestāde pārrauga arhitektūras procesa kvalitāti un kvalitatīvas pilsētvides attīstību.

Konkurence mazumtirdzniecības ķēdēs

Jaunā tirdzniecības vieta atradīsies ļoti tuvu esošajiem tirdzniecības centriem – iepretim Rimi un pa diagonāli no Lidl. Tāpēc konkurence solās būt smaga. Taču šāds Arkādas tirdzniecības vietu formāts jau nostiprinājies Latvijas galvaspilsētas rajonos - Āgenskalnā un Vecmīlgrāvī.

Āgenskalniete Olga nav īpaši sajūsmā par pasāžu, kas veidota uz vēsturisku ēku bāzes: «Mainījās īrnieki, publika ir no rajona. Vakarā tā un pieskati savu maku. Es dzīvoju netālu, apeju garo ceļu. Tikai bankai pieder zīmols. Ar atsevišķu ieeju un izeju».

Tatjana augstu novērtēja ēdiena kvalitāti Āgenskalna pasāžā: «Vietējā ēstuvē kādu rītu ēdu neticamu rīsu putru - pienu, ar sviestu.Tā bija ļoti garšīga».

Jebkurā gadījumā, visticamāk, jaunās ēkas pirmajā stāvā atradīsies kāds «enkura» pārtikas lielveikals, tad specializēts alkohola veikals, iespējams, arī lēts dažādu preču veikals un, iespējams, izlejamais alus. Tas ir tipisks formāts desmitiem «tautas» tirdzniecības centru, kas atveras visā Rīgā guļamrajonos.

Voldemārs Burkevics (teksts, foto)

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko WTA rangā zaudējusi divas vietas

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko jaunajā Sieviešu Tenisa asociācijas (WTA) pasaules rangā zaudējusi divas pozīcijas un šonedēļ ieņem 14.vietu.

Tikmēr savu personīgo rekordu sasniegusi Darja Semeņistaja, kura pēc triumfa pagājušās nedēļas Mehiko W-4...

Ukrainas nacionālo valūtu latviešu valodā iesaka saukt citādi

Valsts valodas centra Latviešu valodas ekspertu komisija Ukrainas nacionālo valūtu latviešu valodā iesaka saukt par hrivnu, liecina "Latvijas Vēstnesī" publicētais centra lēmums.

Pašlaik Ukrainas nacionālo valūtu latviešu valodā pamatā atveido kā grivnu...

Šiem Krievijas pilsoņiem pirmajiem būtu jākārto valodas pārbaude - ministrs

Lai izvairītos no liekām rindām, pirmajiem valodas pārbaude būtu jākārto tiem Krievijas pilsoņiem, kuriem beigusies uzturēšanās atļauja, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica iekšlietu ministrs Māris Kučinskis (AS).

Imigrācijas ...



Komentāri