lv
E7L7Z7yJUMBFSZnSXLOIWmMDwQYthfUeKZ017x69
1247861

Ukrainas nacionālo valūtu latviešu valodā iesaka saukt citādi

Ukrainas nacionālo valūtu latviešu valodā iesaka saukt citādi

Valsts valodas centra Latviešu valodas ekspertu komisija Ukrainas nacionālo valūtu latviešu valodā iesaka saukt par hrivnu, liecina "Latvijas Vēstnesī" publicētais centra lēmums.

Pašlaik Ukrainas nacionālo valūtu latviešu valodā pamatā atveido kā grivnu.

Tāpat Valsts valodas centrs nolēmis, ka Ukrainas nacionālā traģēdija - padomju varas 1932.- 1933.gadā mākslīgi izraisītais bads - latviešu valodā atveidojams kā holodomors atbilstoši šā vārda izrunai ukraiņu valodā.

Šiem Krievijas pilsoņiem pirmajiem būtu jākārto valodas pārbaude - ministrs

Lai izvairītos no liekām rindām, pirmajiem valodas pārbaude būtu jākārto tiem Krievijas pilsoņiem, kuriem beigusies uzturēšanās atļauja, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica iekšlietu ministrs Māris Kučinskis (AS).

Imigrācijas ...

Vietām Kurzemē un Vidzemē apgrūtināti braukšanas apstākļi pa galvenajiem ceļiem
Rīga, 13.febr., LETA. Šorīt vietām Kurzemē un Vidzemē ir apgrūtināti braukšanas apstākļi pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, aģentūru LETA informēja "Latvijas valsts ceļi".

Rīga, 13.febr., LETA. Šorīt vietām Kurzemē un Vidzemē ir...

Eiropas valstīm jāveic kopīgi iepirkumi aizsardzības jomā - EP deputāts

Eiropas valstīm ir jāveic kopīgi iepirkumi aizsardzības jomā, lai varētu lētāk un ātrāk iegādāties bruņojumu saviem aizsardzības spēkiem un Ukrainas atbalstam, uzskata Eiropas Parlamenta deputāts Ivars Ijabs (LA).

Eiropas Komisijas nesen ierosināja pieš...



Komentāri