lv
wzuuaMDmXjeEdSYwNS1T2szQw3nWFZOxmf9x2qfY
1241087

Lomažs uz kruķiem: Sirds sāp no domas, ka izlaidīšu Pasaules kausu...

Lomažs uz kruķiem: Sirds sāp no domas, ka izlaidīšu Pasaules kausu...

Latvijas basketbolists Rihards Lomažs gūtās traumas dēļ visdrīzāk nevarēs piedalīties gaidāmajā 2023.gada Pasaules kausa finālturnīrā, sarunā ar Latvijas Televīziju starplaikā Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas mačā teica Lomažs.

Jau ziņots, ka Lomažs janvāra sākumā guva savainojumu Vācijas bundeslīgas mača pirmajā ceturtdaļā, kad piecās minūtēs laukumā jau bija sakrājis astoņus punktus, un nākamās nedēļas laikā viņa pārstāvētā vienība Oldenburgas EWE nāca klajā ar paziņojumu, ka Lomažs laukumā nevarēs doties ilgāku laiku.

"Pienāks laiks un tad varēs saprast. Man ir grūti paredzēt, kas būs pēc tik daudziem mēnešiem, bet, visticamāk, ies man gar degunu," par iespēju spēlēt Pasaules kausa finālturnīrā teica Lomažs, kurš pārvietojās ar kruķu palīdzību.

“Nevaru uz to paskatīties no malas, sirds sāp no domas, ka izlaidīšu PK. Tas ir sāpīgi, bet globāli tas, protams, ir liels sasniegums. Ieguldīts vairāku gadu darbs, kas manu nespēlēšanu padara vēl sāpīgāku."

Tāpat Lomažs atklāja, ka klubs ir atļāvis viņam šobrīd doties mājās un uz atkārtotām pārbaudēm vajadzēs atgriezties tikai maijā.

"Klubs ir atvērts un palīdz, kā arī atļāva braukt uz Latviju, saprotot, ka tas nav divu vai trīs mēnešu savainojums," skaidroja basketbolists. "Man maijā būs jāaizbrauc pie viņiem atrādīties."

Sezonas ievadā Lomažs pārstāvēja Spānijas klubu Saragosas "Casademont", bet rudenī pirms izlašu pārtraukuma abu pušu ceļi šķīrās.

2023.gada Pasaules kausa finālturnīrā, kas no 25.augusta līdz 10.septembrim norisināsies Indonēzijā, Japānā un Filipīnās, pirmo reizi vēsturē vietu nodrošinājusi ir arī Latvijas vīriešu basketbola izlase.

Latvijas divniekam Mārtiņš Bots/Roberts Plūme .3.vieta PK posmā kamaniņās

Latvijas duets Mārtiņš Bots/Roberts Plūme sestdien Vinterbergā Pasaules kausa kamaniņu sportā posmā ieņēma trešo vietu, bet Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts ierindojās desmitajā vietā.

Pirmajā braucienā Bots ar Plūmi ieņēma trešo vietu, braucie...

Aparjodam astotā un Bērziņam devītā vieta Pasaules kausa kamaniņu sportā posmā

Latvijas sportists Kristers Aparjods sestdien Vinterbergā Pasaules kausa kamaniņu sportā posmā ieņēma astoto vietu, Gints Bērziņš finišēja devītais, bet Kaspars Rinks pirmajā braucienā nefinišēja.

Pirmajā braucienā astotajā vietā ierindojās Bērziņš un d...

Kāpēc veselīgs dzīvesveids skolēniem Latvijā atpaliek no Skandināvijas

Vai starp Latviju un Somiju ir būtiska klimata atšķirība? Abas mūsu valstis atrodas Eiropas ziemeļos. Taču somi agresīvi integrē slēpošanu skolās, kamēr Latvija ne.

Aizgājušās fiziskās formas elements

Nestabilie laikapstākļi šoziem slēpotājiem nav pieņe...



Komentāri