lv
HXpr3zJuoJ1iyvLyq74nCFUyl0vEUOlZnHvETAMW
1235071

Šosezon Leļļu teātrī gaidāmi septiņi jauniestudējumi

Šosezon Leļļu teātrī gaidāmi septiņi jauniestudējumi

Latvijas Leļļu teātris līdz sezonas beigām skatītāju vērtējumam nodos septiņas jaunas izrādes, informēja teātra pārstāve Agnese Oliņa, piebilstot, ka jau 17.februārī pirmizrādi piedzīvos iestudējums "Vafeļu sirdis. Misija - tētis".

Tas tapis pēc Marijas Parras stāsta motīviem, savukārt martā, aprīlī un maijā gaidāmas katrā pa divām pirmizrādēm. Repertuāra papildinājums paredzēts gan pirmsskolas un skolas vecuma, gan pieaugušo auditorijai.

2023.gada pirmais jauniestudējums būs izrāde "Vafeļu sirdis. Misija - tētis", ko iestudējis režisors Intars Rešetins un tā būs viņa debija leļļu teātra žanrā. Dramatizējuma autore ir Zane Zuste. Iestudējums vēsta par divu deviņgadīgu bērnu - Lēnas un Trilles - draudzību. Iestudējums Rīgas Latviešu biedrības nama Lielajā zālē paredzēts ģimenēm ar bērniem no piecu gadu vecuma.

Rīgas Latviešu biedrības nama Mazajā zālē 2.martā gaidāma režisora Jāņa Znotiņa izrāde "Skeleta Juhana gaitas", kas veidota pēc izdevniecībā "Liels un mazs" izdotās igauņu rakstnieces Trīnu Lānas tāda paša nosaukuma grāmatas.

Režisors iestudējuma veidošanā atteicies no verbāla teksta, to aizstājot ar etīdēm un vizuālā, objektu teātra elementiem, kas skeleta Juhana piedzīvojumiem ļaus sekot jebkurā valodā runājošiem skatītājiem. Galvenās lomās iestudējumā atveidos Rūta Dišlere un Anrijs Sirmais. Izrāde paredzēta bērniem no sešu gadu vecuma.

Latvijas Leļļu teātrī 17.martā debitēs režisors Andris Zeļonka, kurš mazajiem skatītājiem piedāvās izrādi "Divi mazi mežonēni" pēc Ernesta Setona-Tompsona grāmatas motīviem Marta Mazures-Siliņas dramatizējumā. Izrāde vēstīs par cilvēku un dabu, par patstāvību un pieaugšanu un par draudzības spēku. Uzveduma vizuālo ietērpu veidojusi māksliniece Paraskēva Deikina, bet lomās iejutīsies aktieri Rūdolfs Apse, Irina Krasta un Matīss Millers. Izrādē gaidīti mazie skatītāji no piecu gadu vecuma.

Aprīlī jaunas izrādes sagaidīs vismazākie skatītāji un pieaugušie. Režisora Jurijs Luniks pēc Grigorija Ostera stāsta motīviem veidos iestudējumu "Kādā dienā OtrĀdā", kas vecākiem ar bērniem no četru gadu vecuma ļaus iejusties otra ādā. Savukārt, režisors Edgars Kaufelds ar radošo komandu - mākslinieci Kristīni Jurjāni, scenogrāfu Kristapu Kramiņu un komponistu Jēkabu Nīmani - aprīļa beigās jauniešiem no 14 gadu vecuma un pieaugušajiem nodos Erika Ādamsona trīs noveļu versiju leļļu teātra estētikā "Smalkās kaites".

Maijā ģimenēm ar pirmsskolas un skolas vecuma bērniem būs iespēja ieraudzīt Deivida Valjamsa slavenās bērnu grāmatas "Gangsteromīte" skatuves versiju Edgara Niklasona režijā, bet pusaudžiem - dramaturģes Ances Muižnieces oriģināldarbu režisora Rūdolfa Apses režijā "Vaļa dziesma".

#2 Jaunā pasaule. Jānis Buholcs
Atgriešanās pasaulē, kāda tā bija pirms 2022. gada 24. februāra, vairs nav iespējama. Nedz Ukrainai, kura karo, nedz Baltijai un citiem sabiedrotajiem, kuri to atbalsta, nedz valstu vadītājiem, kuriem mainījusies līdera prasmju mēraukla. Ir notikušas f...
Nosaukts iespējamais iemesls, kāpēc izcēlies ugunsgrēks dronu ražotnē

Ugunsgrēks bezpilota lidaparātu ražotnes "Edge Autonomy" telpās trešdien izcēlās, iespējams, darba drošības noteikumu pārkāpumu dēļ, tomēr vienlaikus tiek ļoti rūpīgi pārbaudīta arī versija par ļaunprātīgu dedzināšanu, intervijā TV3 raidījumam "900 sek...

Kārlis Šiliņš 'Basketstudijā 2+1': 'Savainojumi notestēja manu mīlestību pret basketbolu'
“Basketstudijā 2+1” viesojās Pafbet Latvijas – Igaunijas līgas Oktobra un Janvāra spēlētājs BK “Liepāja” centrs Kārlis Šiliņš, kurš tikko ar savu komandu iekļuva Latvijas basketbola Užavas kausa izcīņas finālā. Runājām par:- savainojumu izaicinājumiem ...


Komentāri