lv
BwhL0udzT9kzpMD5xpyGagCvqgerJ1ZcFgTKDAdl
1233257

Lai sagatavotos Pilsētas svētkiem, Daugavpilī izveidota darba grupa

Lai sagatavotos Pilsētas svētkiem, Daugavpilī izveidota darba grupa

Daugavpils pilsētas pašvaldībā izveidota darba grupa, kura sākusi darbu pie Pilsētas svētku programmas izstrādes, informē pašvaldībā.

Daugavpilij, kas ir Latvijas otra lielākā pilsēta, šogad aprit 748 gadi. Lai atzīmētu šo notikumu un piedāvātu daugavpiliešiem un pilsētas viesiem daudzveidīgu svētku programmu galvenie Daugavpils pilsētas svētku pasākumi norisināsies no 2.jūnija līdz 4.jūnijam.

Pilsētas iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīga svētku programma ar dažādu mākslinieku koncertiem, kā arī vietējo kolektīvu un mākslinieku priekšnesumiem.

Pēc Covid-19 pandēmijas pārtraukuma atkal tiks rīkots tradicionālais Svētku gājiens, kas ik reizi pulcē kuplu dalībnieku skaitu, parādot daugavpiliešu vienotību. Arī šogad piedalīties gājienā varēs pašvaldības iestādes, skolas, kultūras iestādes, uzņēmumi, biedrības, radošie kolektīvi un citas organizācijas.

Daugavpils pilsētas svētku programmā īpaša loma būs arī dziesmu un deju svētku tradīcijai, kurai šogad aprit 150 gadu. Šogad XXVII Vispārējos latviešu dziesmu un XVII Deju svētkos piedalīsies apmēram 400 dalībnieku no Daugavpils, tāpēc arī pilsētas svētkos izdejosim latviešu skatuviskās tautas dejas un izdziedāsim skaistākās latviešu kora dziesmas.

Informācija par iespēju piedalīties Svētku gājienā, koncertuzvedumos un pieteikties tirdzniecībai Svētku tirdziņā sekos vēlāk.

Stirnu buks desmito sezonu atklās martā Ropažos

Taku skrējiena seriāls "Gjensidige Stirnu buks" savu desmito sezonu atklās marta beigās Ropažos, informēja taku skrējienu seriāla dibinātājs Rimants Liepiņš.

Pēc trīs sezonu dīkstāves pārcelšanas un nenoteiktības taku skrējienu seriāls cer atgriezties i...

Zemestrīces upuru skaits Turcijā un Sīrijā pārsniedz 21 000

Zemestrīces upuru skaits Turcijā un Sīrijā ceturtdien turpināja pieaugt, pārsniedzot 21 000, kamēr cerības zem ēku gruvešiem atrast kādu izdzīvojušo strauji mazinās.

Līdz šim Turcijā pēc pirmdienas zemestrīcēm apstiprināta vismaz 17 674 cilvēku bojāeja,...

Želubovskis kļūst par Latvijas čempionātu visu laiku labāko vārtu guvēju

Šovakar “Optibet” hokeja līgas (OHL) komandas “Mogo/LSPA” uzbrucējs Elviss Želubovskis kļuva par Latvijas čempionātu visu laiku labāko vārtu guvēju, viņa pārstāvētajai vienībai ar 11:3 sagraujot Viļņas “Hockey Punks”, vēsta portāls sportazinas.com.

Iepr...



Komentāri