lv
6dX7looYTCSorbQOBlQB2skGCTjM2Ourm6IX88W6
1232314

LU rīko 81.starptautisko zinātnisko konferenci

LU rīko 81.starptautisko zinātnisko konferenci
Rīga, 10.febr., LETA. Latvijas Universitātes (LU) šodien rīko 81.starptautisko zinātnisko konferenci, kuru atklās NATO ģenerālsekretāra vietniece Baiba Braže, aģentūru LETA informēja LU Komunikācijas departamentā.

Rīga, 10.febr., LETA. Latvijas Universitātes (LU) šodien rīko 81.starptautisko zinātnisko konferenci, kuru atklās NATO ģenerālsekretāra vietniece Baiba Braže, aģentūru LETA informēja LU Komunikācijas departamentā.

Konferences atklāšanas plenārsēdē Braže uzstāsies ar priekšlasījumu "Alianse attīstības procesā: kāpēc mums vajag NATO kā nekad agrāk?".

Universitātē vērtē, ka LU konference ir kļuvusi par neatņemamu Latvijas zinātniskās dzīves sastāvdaļu, kas nes līdzi gandrīz gadsimtu ilgas tradīcijas. Tradicionāli konferences darbs tiek organizēts sekciju sēdēs četros zinātņu nozaru blokos - dabas zinātnes, humanitārās zinātnes, medicīnas un veselības zinātnes, un sociālās zinātnes, kā arī starpdisciplināri. Konferences sekciju sēdes norisinās tiešsaistē vai klātienē.

LU konferencē var iepazīties ar zinātnieku jaunākajiem pētījumiem, kas guvuši atzinību ne tikai Latvijā, bet arī pasaulē. Konference ir iespēja sevi pierādīt jaunajiem zinātniekiem, kā arī pieredzējušiem pētniekiem, kopīgi apspriest jaunākās zinātniskās atziņas, diskutēt un dibināt jaunus kontaktus.

Februārī konferences sekciju sēdes pievērsīsies dabas zinātņu pētījumiem - inovatīvām pētniecības metodēm bioloģijā, demogrāfiskajiem izaicinājumiem, klimata pārmaiņām, dzīvo augu kolekciju veidošanas un uzturēšanas problemātikai, jaunākajiem rezultātiem atomfizikā, optiskās tehnoloģijas un medicīnas fizikā, kā arī informācijas tehnoloģijās, diskrētajā matemātikā, kognitīvajās zinātnēs un citās zinātnēs.

Sāks iztiesāt krimināllietu pret "ABLV Bank" vadošiem darbiniekiem par 2,1 miljardu eiro legalizēšanu
Rīga, 10.febr., LETA. Ekonomisko lietu tiesa šodien plkst.13 sāks iztiesāt krimināllietu, kurā apsūdzēti vairāki toreizējie "ABLV Bank" vadošie darbinieki par noziedzīgi iegūtu 2,1 miljardu eiro legalizēšanu vairāku gadu garumā, aģentūra LETA noskaidro...
ES Tiesas delegācija informēs par Rīgas vizītes rezultātiem
Rīga, 10.febr., LETA. Eiropas Savienības Tiesas (EST) delegācija šodien plkst.12 preses konferencē informēs par pārrunāto vizītes laikā Rīgā.

Rīga, 10.febr., LETA. Eiropas Savienības Tiesas (EST) delegācija šodien plkst.12 preses konferencē inf...

Tendences: Paša naudu ceļojumiem, bet aizņemto - mājokļa remontēšanai

Pēdējo trīs gadu laikā liela daļa Latvijas iedzīvotāju ir piestrādājuši pie dzīves apstākļu uzlabošanas – remontējuši mājokļus, siltinājuši, iegādājušies mēbeles un sadzīves tehniku. Par to liecina gan nekustamā īpašuma remontēšanai un labiekārtošanai ...



Komentāri