lv
YgJutC8xD1z4ZtteoEFdDqd4T69UVQgidSx9NSqO
1231843

ES Tiesas delegācija informēs par Rīgas vizītes rezultātiem

ES Tiesas delegācija informēs par Rīgas vizītes rezultātiem
Rīga, 10.febr., LETA. Eiropas Savienības Tiesas (EST) delegācija šodien plkst.12 preses konferencē informēs par pārrunāto vizītes laikā Rīgā.

Rīga, 10.febr., LETA. Eiropas Savienības Tiesas (EST) delegācija šodien plkst.12 preses konferencē informēs par pārrunāto vizītes laikā Rīgā.

Vizītes mērķis ir aktualizēt ar Eiropas Savienības (ES) tiesībām saistītus jautājumus un akcentēt to tiešo ietekmi Latvijā, apmainīties ar viedokļiem par EST un nacionālo tiesu lomu kopējās ES tiesu sistēmas stiprināšanā, nodrošinot ES tiesību vienotu interpretāciju un piemērošanu, kā arī pamattiesību un pamatbrīvību aizsardzību.

Papildu juridiskajiem aspektiem vizītes mērķis ir izzināt iespējamos informācijas apmaiņas un sadarbības veidus, lai stiprinātu saziņu starp Latvijas institūcijām un EST. Ar šo vizīti EST delegācija vēlas pievērst uzmanību arī karjeras iespējām EST, veicināt zināšanu un pieredzes apmaiņu institūciju darbinieku starpā, tādējādi sniedzot jaunas iespējas sinerģijai, stiprinot valodu daudzveidību un veicinot ciešākas saites ar iedzīvotājiem.

Vizītes laikā delegācija tikās ar Latvijas Valsts prezidentu, Saeimu, Satversmes tiesu, Augstāko tiesu, Tieslietu ministriju, Izglītības un zinātnes ministriju.

Delegācijas sastāvā ir EST tiesnese Ineta Ziemele, EST sekretārs Alfredo Kalots Eskobars un Eiropas Savienības Vispārējās tiesas tiesnese Inga Reine, kā arī vairāku EST dienestu vadošie pārstāvji.

EST ir Eiropas Savienības tiesu varas iestāde. Tā ir dibināta 1952.gadā, tiesas mītne atrodas Luksemburgā.

Tendences: Paša naudu ceļojumiem, bet aizņemto - mājokļa remontēšanai

Pēdējo trīs gadu laikā liela daļa Latvijas iedzīvotāju ir piestrādājuši pie dzīves apstākļu uzlabošanas – remontējuši mājokļus, siltinājuši, iegādājušies mēbeles un sadzīves tehniku. Par to liecina gan nekustamā īpašuma remontēšanai un labiekārtošanai ...

Mūziķi diskutēs par autortiesību un blakustiesību likumdošanas problemātiku Latvijā un ES
Rīga, 10.febr., LETA. Mūzikas namā "Daile" šodien plkst.10 norisināsies konference-diskusija par autortiesību un blakustiesību likumdošanas problemātiku Latvijā un Eiropas Savienībā (ES), aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāju pārstāve Laila Bēķe. ...
Kariņš: ES plašāk jāatver durvis Ukrainai tās tālākajā ceļā uz dalību ES

Rīga, 9.febr., LETA. Eiropas Savienībai (ES) ir plašāk jāatver durvis Ukrainai tās tālākajā ceļā uz dalību ES, šādu nostāju pirms šajās dienās notiekošās ES valstu un valdību vadītāju sanāksmes Briselē pauda Latvijas Ministru prezidents Krišjānis Kariņ...



Komentāri