lv
3P4P1mtvhDD83jdzu9BC4xCuJNuVj7TL35vn4Xb9
1228431

VS Energy uzņēmumi ieguldījuši bargu naudu elektroapgādei Hersonā

VS Energy uzņēmumi ieguldījuši bargu naudu elektroapgādei Hersonā

Latvijas akcionāriem piederošās Ukrainas elektrosadales tīklu uzņēmumu grupa "VS Energy" ieguldījusi vairāk nekā 500 000 eiro elektroapgādes atjaunošanā Hersonas apgabalā, Ukrainā, pavēstīja uzņēmuma pārstāvji.

Hersonas apgabalā Krievijas nodarīto postījumu dēļ 77 apdzīvotas vietas un vairāk nekā 35 500 iedzīvotāju dzīvo bez elektrības, un visvairāk bojātas divas galvenās apakšstacijas Berislavas un Hersonas rajonos - šo kritiskās infrastruktūras objektu atjaunošanai nepieciešami vismaz 6,4 miljoni eiro.

Uzņēmumu grupa "VS Energy", kura apvieno piecus Ukrainas elektroenerģijas sadales tīklu operatorus, līdz šim infrastruktūras atjaunošanā ieguldījusi jau 25,2 miljonus grivnu jeb aptuveni 630 000 eiro, tomēr grupas pārstāvji norāda, ka "bez starptautiskās palīdzības neiztikt".

Pēc sākotnējām "VS Energy" grupas speciālistu aplēsēm kopējais "Hersonoblenergo" nodarīto zaudējumu apmērs ir aptuveni divi miljardi grivnu jeb 50 miljoni eiro, taču, lai pakāpeniski atjaunotu sadales tīklu darbaspēju minimālajā režīmā, būs nepieciešamas investīcijas 747 miljonu grivnu jeb 18,7 miljonu eiro apmērā.

Apakšstaciju pilnvērtīgai darbībai Hersonas reģionā ir nepieciešams dažādu kategoriju aprīkojums, kā arī starptautisko partneru un brīvprātīgo organizāciju finansiāls atbalsts. Iepriekš "Hersonoblenergo" ir saņēmis daļēju palīdzību iekārtu atjaunošanai no Sarkanā Krusta, vairāk kā 600 tūkstošus eiro ieguldījusi arī "VS Energy" grupa, bet problēmu mērogs prasa plašāku risinājumu.

Kā teikts "VS Energy" mājaslapā, kopš 2014.gada kompānijas akcionāri ir arī Latvijas pilsoņi Valts Vīgants, Vilis Dambiņš un Artūrs Albergs.

Mērķis labs! Nodibināta biedrība Krievu balss Latvijai

Dibināta biedrība "Krievu balss Latvijai" ar mērķi vienot Latvijas sabiedrību, neatkarīgi no dzimtās valodas vai etniskās piederības, informēja biedrība.

Biedrības mērķis ir veikt ieguldījumus vienotas politiskās nācijas veidošanā, kuras pamatā ir kopīg...

Autobuss debesīs: Ceļot nav droši, Konkurences padome atklāja karteli

Šogad Latvijā jau notikušas vairākas katastrofas ar pasažieru autobusiem. 7. februārī Dobeles novadā uz Liepājas šosejas grāvī iebraucis autobuss un cietuši 13 cilvēki, turklāt divu cilvēku atbrīvošanai piesaistīti ugunsdzēsēji. 1. februārī Rīgā bojā g...

S04E194: Rauls Vēliņš
DIENA PĒC autors Maksims Jegorovs sarunājas ar Roche Latvija ģenerāldirektoru, iztaujājot par šī brīža sasniegumiem veselības aprūpē un diagnostikā, kā arī par nākotnes tendencēm. Vai ģimenes ārsti pārvērtīsies par prevencijas speciālistiem? Vai drīz p...


Komentāri