lv
gR38dTAJi7soX2o4oIjWLgwctfJzdNy3zhxden9S
1227747

Reģistrēts Augšdaugavas novada ģerbonis

Reģistrēts Augšdaugavas novada ģerbonis

Reģistrēts Augšdaugavas novada ģerbonis, oficiālajam izdevumam "Latvijas Vēstnesis" ziņo Kultūras ministrija.

Augšējā laukā attēlots Daugavpils novada nu jau vēsturiskā ģerboņa simbols – karogs, uz zila, Latgali raksturojoša fona. Laukus sadala viļņota līnija, kas simbolizē Daugavu, tās lokus, savukārt apakšējā laukā izaugošais ozols ir kā citāts no Ilūkstes novada ģerboņa zaļā toņa, kas simbolizē Sēlijas klātbūtni, skaidro Augšdaugavas novadā.

Tādējādi ar heraldikas zīmju un simbolu starpniecību jaunajā Augšdaugavas novada ģerbonī ir apvienots plašs vēstījums par vērtībām, kas pašu iedzīvotāju izlolotas, norāda novada pārstāvji.

Zviedrija atkārtoti spriedīs par iespēju rīkot ziemas olimpiskās spēles

Zviedrija pētīs iespēju rīkot 2030.gada ziemas olimpiskās spēles, trešdien paziņoja Zviedrijas Olimpiskā komiteja (SOC).

Zviedrija iepriekš pretendēja uz 2026.gada olimpisko spēļu rīkošanu, savā piedāvājumā kopā ar Stokholmu un Ori iekļaujot arī Latvija...

Semeņistaja W-40 turnīrā Mehiko iekļūst ceturtdaļfinālā

Latvijas tenisiste Darja Semeņistaja trešdien Meksikā svinēja uzvaru Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) Mehiko W-40 turnīra spēlē un iekļuva ceturtdaļfinālā.

Semeņistaja (WTA 256.) ar 6-3, 6-3 pieveica turnīra septīto raketi nīderlandieti Suzannu L...

Cenas gaļas produktiem turpinās palielināties

Cenas gaļas produktiem turpinās palielināties arī šogad, aģentūrai LETA pavēstīja SIA "Gaļas pārstrādes uzņēmums "Nākotne"" pārstāvis.

Kā norādīja uzņēmumā, 2022.gadā lielākie izaicinājumi "Gaļas pārstrādes uzņēmumam "Nākotne"" bija ražošanas izmaksu pi...



Komentāri