lv
VHVsyD8DA6MpLynuLfyfAce3RAjFCTaCVi0mUbEW
1222631

Dronu piegādes no Latvijas Ukrainas armijai var aizkavēties

Dronu piegādes no Latvijas Ukrainas armijai var aizkavēties

Šie var novērot Putina karavīrus dienu un nakti 20 stundas nepārtraukti!

Liels ugunsgrēks otrdien Mārupes novadā izvietotajā dronu rūpnīcā Edge Autonomy negatīvi ietekmējis tās ražošanas darbību. Šāda mēroga incidents augsto tehnoloģiju uzņēmumā Latvijā izraisījis ažiotāžu Kremlim piederošajos sociālajos tīklos, kas vērsti pret Baltijas valstīm.

Tikmēr VS.LV rīcībā ir informācija, kas liecina par uzņēmuma lielo aktivitāti militārajā jomā. Uzņēmums, kas pilnībā pieder ASV bāzētajam Edge Autonomy Holdings, LLC, pagājušā gada rudenī Rīgā prezentēja bezpilota lidaparātu Penguin B, ko varētu iegādāties Ukrainas bruņotie spēki. Latvijas aizsardzības un drošības uzņēmumu produkcijas izstādē pie Kongresu nama Ukrainas vēstnieks Latvijā Oleksandrs Miščenko augstu novērtēja mūsu valstī ražotās produkcijas kvalitāti, kas palīdz ukraiņiem pretoties Putina armijai.

Atšķirībā no vairuma dronu, kas ir mazi un tiek darbināti ar elektromotoru, Penguin B ir iekšdedzes dzinējs, tas tiek palaists no pneimatiskās katapultas un var nolaisties kā lidmašīna ar riteņu šasiju. Saskaņā ar Edge Autonomy publiski publiskotajiem datiem, Penguin B bezpilota lidaparāts var veikt izlūkošanas lidojumu 20 stundas ar parastu 7,5 litru degvielas tvertni. Šim gaisa kuģu tipam pieder arī absolūtais savas klases UAV lidojuma ilguma rekords - 54,5 stundas gaisā.

Ierīce ir aprīkota ar izpletni piespiedu nolaišanai. Kā izlūkošanas aprīkojums tiek izmantots Epsilon EO/IR daudzfunkcionālais modulis, kas spēj noteikt, dienu un nakti, «mazus kustīgus mērķus», tas ir, atsevišķus ienaidnieka karavīrus. Drons sākotnēji nav aprīkots ar ieročiem, taču princips šajā nozarē ir: jebkura vēlme par savu naudu.

Edge Autonomy 2021. gadā strādāja Latvijā ar 8,661 miljona eiro apgrozījumu un guva 546 356 eiro peļņu, liecina Firmas.lv informācija. Valsts policijas pārstāve Madara Šeršņova vakar teica, ka sākotnējā informācija neliecina, ka rūpnīcā būtu notikusi ļaunprātīga dedzināšana.

Voldemārs Burkevics (teksts un foto)

Turpinās iztiesāt krimināllietu pret bijušo Valsts robežsardzes priekšnieku Garbaru

Rīgas pilsētas tiesa Latgales priekšpilsētā šodien plkst.10.30 turpinās skatīt krimināllietu, kurā par iespējamām nelikumībām valsts austrumu robežas izbūvē apsūdzēts bijušais Valsts robežsardzes priekšnieks Normunds Garbars, informē tiesā.

2021.gada ma...

Notiks Latvijas kapitāla tirgus forums Izaugsmei patīk uzņēmīgie

Šodien notiks Latvijas Bankas rīkotais Latvijas kapitāla tirgus forums "Izaugsmei patīk uzņēmīgie", informēja Latvijas Bankas pārstāvji.

Foruma mērķis ir veicināt ekspertu diskusijas un institūciju sadarbību, lai attīstītu Latvijas kapitāla tirgu un pēc...

Vecrīgā durvis atvērs jauns klubs; īpašnieks mūziķis Galvanovskis

Mūziķis Miks Galvanovskis 10.februārī Vecrīgā atvērs jaunu izklaides vietu - klubu "Pandemonium", apstiprināja mūziķis.

Galvanovskis sacīja, ka tādējādi viņam piederēs četri uzņēmumi, kas strādā bāru un restorānu nozarē. Tie ir "The Sinners Bar", "The S...



Komentāri