lv
f3FWdEzOstdijRgANOEfxCpX5L46r9bYBrgJgnfl
1222424

Turpinās iztiesāt krimināllietu pret bijušo Valsts robežsardzes priekšnieku Garbaru

Turpinās iztiesāt krimināllietu pret bijušo Valsts robežsardzes priekšnieku Garbaru

Rīgas pilsētas tiesa Latgales priekšpilsētā šodien plkst.10.30 turpinās skatīt krimināllietu, kurā par iespējamām nelikumībām valsts austrumu robežas izbūvē apsūdzēts bijušais Valsts robežsardzes priekšnieks Normunds Garbars, informē tiesā.

2021.gada maijā Iekšējās drošības birojs (IDB) lietu pret Garbaru nodeva kriminālvajāšanai prokuratūrā, kas bijušajai amatpersonai cēlusi apsūdzību par valsts amatpersonas pienākumu nepildīšanu.

Prokuratūra, neminot personas vārdu, iepriekš informēja, ka persona pieļāva valsts robežas joslas infrastruktūras gar Latvijas un Krievijas robežu izbūvi, pārkāpjot būvniecības jomu un publisko iepirkumu reglamentējošo normatīvo aktu prasības.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētais, nolaidīgi pildot valsts amatpersonas pienākumus, neveica viņam ar likumu uzliktos pienākumus, kas ietver sevī darbību kopumu, kas nepieciešams tāda apjomīga un valstiski svarīga objekta kā valsts robežas infrastruktūras izbūve pārraudzīšanai, lai šis objekts gan atbilstu Valsts robežsardzes vajadzībām, gan finanšu līdzekļi tiktu izlietoti paredzētajiem mērķiem, kā arī lai novērstu kaitējumu Valsts robežsardzei.

Amatpersonas nolaidības rezultātā izraisītas smagas sekas, proti, valstij nodarīts mantisks zaudējumu vairāk nekā 5,4 miljonu eiro apmērā, uzskata prokuratūra.

Jau ziņots, ka IDB līdz šim ir noslēdzis pirmstiesas izmeklēšanu un rosinājis prokuratūru sākt kriminālvajāšanu vairākos ar valsts austrumu robežas izbūvi un aprīkošanu saistītos kriminālprocesos.

Saistībā ar valsts austrumu robežas izbūvi IDB dažādus nodarījumus inkriminēja arī esošajai Valsts robežsardzes vadībai. IDB gan 2021.gadā saistībā ar valsts austrumu robežas izbūvi izbeidzis kriminālprocesus pret Valsts robežsardzes priekšnieku Gunti Pujātu un viņa vietnieku Juri Martukānu. Martukānam kriminālprocesā bija inkriminēts dienesta viltojums, bet Pujātam valsts amatpersonas bezdarbība.

2020.gada sākumā Valsts kontrole informēja par atklātajiem pārkāpumiem, veicot revīziju Valsts robežsardzē un izvērtējot, vai valsts budžeta līdzekļi Latvijas robežas joslas infrastruktūras būvniecībai un uzturēšanai ir izlietoti likumīgi, sasniedzot izvirzītos mērķus un rezultātus.

Notiks Latvijas kapitāla tirgus forums Izaugsmei patīk uzņēmīgie

Šodien notiks Latvijas Bankas rīkotais Latvijas kapitāla tirgus forums "Izaugsmei patīk uzņēmīgie", informēja Latvijas Bankas pārstāvji.

Foruma mērķis ir veicināt ekspertu diskusijas un institūciju sadarbību, lai attīstītu Latvijas kapitāla tirgu un pēc...

Vecrīgā durvis atvērs jauns klubs; īpašnieks mūziķis Galvanovskis

Mūziķis Miks Galvanovskis 10.februārī Vecrīgā atvērs jaunu izklaides vietu - klubu "Pandemonium", apstiprināja mūziķis.

Galvanovskis sacīja, ka tādējādi viņam piederēs četri uzņēmumi, kas strādā bāru un restorānu nozarē. Tie ir "The Sinners Bar", "The S...

Premjers neizslēdz, ka LNG termināli varētu būvēt valsts

Ja Skultes sašķidrinātās dabasgāzes (LNG) termināļa attīstītāji vai stratēģiskais investors prasīs valstij neadekvātas garantijas, tad nav izslēgts, ka termināli varētu būvēt pati valsts, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" sacīja...



Komentāri