lv
rxe2loK5JMClyIMaAqHymKyhDotKWBGAuG7chIzT
1222196

Recenzija. Visu vai neko – Branda likums 21. gadsimtā

Recenzija. Visu vai neko – Branda likums 21. gadsimtā
Dailes teātra lielinscenējums "Brands" ir izrāde, kas saista ar diviem būtiskiem aspektiem. Pirmkārt, "Brands" kā viena no konceptuālākajām, kaut mūsdienās maz iestudētajām norvēģu klasiķa Henrika Ibsena lugām Latvijas teātra vēstures kontekstā ir īpaši nozīmīgs, jo tieši uz šīs pašas skatuves 1975. gadā tapusi leģendārā, kultūras kanonā ierakstītā Arnolda Liniņa skatuves versija, kurā titullomā dublējās Harijs Liepiņš un Juris Strenga. Izvēle pēc 48 gadiem iestudēt "Brandu" uz Dailes skatuves ir nepārprotams reveranss teātra vēsturei.
LVC: Uz valsts galvenajiem autoceļiem braukšanas apstākļi pārsvarā apmierinoši
Rīga, 8.febr., LETA. Uz valsts galvenajiem autoceļiem trešdienas rītā braukšanas apstākļi pārsvarā ir apmierinoši, savukārt reģionālie un vietējie ceļi daudzviet, īpaši Vidzemē un Latgalē ir sniegoti un apledo, braukšanas apstākļi tur ir apgrūtināti, a...
Trešdienas rītā pārsvarā apmācies un sauss laiks
Rīga, 8.febr., LETA. Trešdienas rītā debesis virs Latvijas ir pārsvarā apmākušās, nav ievērojamu nokrišņu, liecina meteoroloģiskā informācija.

Rīga, 8.febr., LETA. Trešdienas rītā debesis virs Latvijas ir pārsvarā apmākušās, nav ievērojamu nokr...

Zemestrīces upuru skaits Turcijā un Sīrijā pārsniedz 8100

Pirmdien notikušajās divās zemestrīcēs bojāgājušo skaits Turcijā un Sīrijā ir pārsniedzis 8100 cilvēkus, kamēr glābēji otrdien par spīti salam turpināja meklēt izdzīvojušos zemestrīces sagrauto ēku drupās.

Saskaņā ar jaunākajiem datiem zemestrīcē gājuši...



Komentāri