lv
kFIdC5B3dSmcmneIyOcA6WG6iWS3f4A15QlNcBrO
121940

Rīgas mikrorajonos dzīvokļu cenas saruka par 2%

Rīgas mikrorajonos dzīvokļu cenas saruka par 2%

Rīgas mikrorajonos sērijveida dzīvokļu cenās oktobrī notika vērā ņemamas izmaiņas - mēneša laikā sērijveida dzīvokļu vidējā cena pazeminājās par 2%, bet, salīdzinot ar 2022.gada sākumu, dzīvokļu cenas oktobrī bija par 3% augstākas, teikts nekustamo īpašumu kompānijas "Arco Real Estate" jaunākajā sērijveida dzīvokļu tirgus pārskatā.

Oktobrī sērijveida dzīvokļu vidējā cena noslīdēja līdz 926 eiro par kvadrātmetru, kas ir vidēji par 43% mazāka nekā 2007.gada 1.jūlijā, kad neremontēta sērijveida dzīvokļa vidējā cena sasniedza visu laiku augstāko atzīmi - 1620 eiro par kvadrātmetru. Salīdzinot ar 2021.gada sākumu, oktobrī sērijveida dzīvokļu cenas bija par 15% augstākas.

Rīgas lielākajos mikrorajonos oktobrī cenu kritums bija līdzīgs kā septembrī. Vairākos mikrorajonos dzīvokļu cenas mēneša laikā samazinājās par vairāk nekā 4%.

Kopš 2022.gada sākuma visos Rīgas lielākajos mikrorajonos cenas dzīvokļiem palielinājās. Lielākais cenu palielinājums kopš gada sākuma Rīgas mikrorajonos novērots Bolderājā un Teikā - par 7%. Salīdzinot ar gada sākumu, Pļavniekos, Ķengaragā un Imantā cenas bija tādas pašas.

Oktobrī sērijveida dzīvokļu viena kvadrātmetra vidējā cena vienistabas dzīvokļiem samazinājās par 2,5%, divistabu dzīvokļiem - par 2%, bet trīsistabu dzīvokļiem - par 2,1%. Savukārt četristabu dzīvokļiem viena kvadrātmetra vidējā cena saglabājās nemainīga.

Oktobrī visos Rīgas lielākajos mikrorajonos tika novērota cenu samazināšanās. Būtiskākais cenu kritums konstatēts Bolderājā, kur tās mēneša laikā samazinājās par 4,7%. Dzīvokļu cenu samazinājums vismazāk skāra Zolitūdi - tur cenas mēneša laikā saruka par 0,5%.

Sērijveida dzīvokļu augstākās cenas oktobrī saglabājās Teikā, kur viena kvadrātmetra vidējā cena saruka līdz 1111 eiro par kvadrātmetru. Viena kvadrātmetra viszemākā vidējā cena oktobrī bija Bolderājā - 714 eiro par kvadrātmetru, kas mēneša laikā arī pazeminājās.

Oktobrī dārgākie dzīvokļi saglabājās 119. un 104. sērijas mājās, kurās cenas divistabu dzīvokļiem apmierinošā stāvoklī bija robežās no 56 000 līdz 60 000 eiro atkarībā no atrašanās vietas. Savukārt lētākās bija lietuviešu projekta mājas, kur divistabu dzīvokļu cenu amplitūda bija no 33 000 līdz 47 000 eiro, un Hruščova laika mājas, kurās cenas divistabu dzīvokļiem bija robežās no 31 000 līdz 46 000 eiro atkarībā no mikrorajona.

Cenas pārsteidz: tirdzniecībā jau pieejamas biļetes uz PČ hokejā

No šodienas, 10.novembra, publiskajā tirdzniecībā pieejamas dienas biļetes uz nākamā gada pasaules čempionātu hokejā, ziņo turnīra organizatoriskā komiteja.

Tiek vēstīts, ka jebkurš līdzjutējs var iegādāties dienas biļetes uz visām B apakšgrupas spēlēm ...

Aicina skolēnus piedalīties interneta lietotprasmes konkursā

Lai veicinātu bērnu un jauniešu izpratni par drošību interneta vidē, rosinot drošu un efektīvu interneta izmantošanas iemaņu veidošanu, kā arī rodot izpratni par kibermobinga riskiem, sekām un palīdzības iespējām, Valsts bērnu tiesību aizsardzības insp...

Trešdien Latvijā reģistrēti 449 Covid-19 gadījumi; 3 mirušie

Aizvadītajā diennaktī Latvijā kopumā reģistrēti 449 jauni inficēšanās ar Covid-19 gadījumi un saņemta informācija par trīs ar šo vīrusu inficēto pacientu nāvi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Kopumā diennakts laikā...



Komentāri