lv
NXPibQsRJsR1AEqrsYDvJT0fcv5AK1tLLYfgcnGc
1217271

Ašeradens: Ja atteiksimies no kāda nodokļa, būs cita nodokļa celšanu

Ašeradens: Ja atteiksimies no kāda nodokļa, būs cita nodokļa celšanu

Ja Latvijā ir vēlme atteikties no kāda nodokļa, jādomā par kāda cita nodokļa celšanu, intervijā Latvijas Radio norādīja finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV).

Viņš skaidroja, ka patlaban notiek rūpīga sagatavošanās nodokļu pārskatīšanai, to plānojot noslēgt novembra beigās, piedāvājot jaunu dokumentu par nodokļu politikas pamatnostādnēm.

"Laiku pa laikam valstis vēlas pārskatīt nodokļu sistēmu. Vispirms jāsaprot, kurā virzienā vēlamies virzīties. Valdībai ir diezgan skaidra vīzija, taču iedzīvotājiem un uzņēmējiem ir atšķirīgi viedokļi. Darba devēji vēlas samazināt darbaspēka nodokli, mēs vērtēsim šo jautājumu. Daļa politisko spēku vēlas samazināt pievienotās vērtības nodokli (PVN) atsevišķiem pārtikas produktiem, taču es saku, ka nepieciešami nodokļu ieņēmumi, lai valsts varētu attīstīties," pauda ministrs.

Politiķis uzsvēra, ka valdībai jāvienojas ar sociālajiem partneriem par iespējamajiem scenārijiem nodokļu sistēmas izmaiņām, domājot par to, ka nedrīkst samazināt iekasēto nodokļu apjomu, jo valstij ir jāattīstās.

"Ja domājam par atteikšanos no kāda nodokļa, tad jādomā, kādu nodokli varētu palielināt," piekodināta Ašeradens.

Viņš akcentēja, ka ēnu ekonomika Latvijā ir, taču mērījumi par tās apjomu atšķiras. Patlaban Valsts ieņēmumu dienests (VID) ir ļoti labi ticis galā ar PVN shēmām, un te ir relatīvi maz krāpšanās, vērtēja ministrs, gan piebilstot, ka pēc Covid-19 pandēmijas pieaugusi aplokšņu algu popularitāte, kur VID būtu jāstrādā aktīvāk.

Deputāti pārrunās higiēnas preču un primārās veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību mazaizsargātajiem

Šodien plkst. 13.30 Sociālo un darba lietu komisijas Nevienlīdzības mazināšanas apakškomisijas sēdē deputāti pārrunās higiēnas preču un primārās veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību mazaizsargātām iedzīvotāju grupām.

Uz sēdi aicināti Labklājības min...

ZZS neatbalsta Levitu, jo plāno Valsts prezidenta amatam virzīt savu kandidātu

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcija Valsts prezidenta amatam plāno virzīt savu kandidātu, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atzina frakcijas priekšsēdētājs Uldis Augulis.

Tas nozīmētu, ka ZZS neatbalstītu esošā Vals...

Sporta infrastruktūras pieejamība ir mūsu Ahilleja papēdis - paralimpieši

Sporta infrastruktūras pieejamība personām ar invaliditāti Latvijā ir liela problēma, pēc pirmdien notikušās tikšanās ar Valsts prezidentu Egilu Levitu Rīgas pilī žurnālistiem teica Latvijas Paralimpiskās komitejas (LPK) prezidente Daiga Dadzīte.

Līdz t...



Komentāri