lv
WOQO0LKgmYOfQh23UC3AxKSjEDy4DTo3h90YWufa
1205633

Starptautiskās Paralimpiskās komitejas prezidents Pārsons sāk vizīti Latvijā

Starptautiskās Paralimpiskās komitejas prezidents Pārsons sāk vizīti Latvijā
Rīga, 5.febr., LETA. Šodien četru dienu vizīti Latvijā sāks Starptautiskās Paralimpiskās komitejas (IPC) prezidents Endrū Pārsons.

Rīga, 5.febr., LETA. Šodien četru dienu vizīti Latvijā sāks Starptautiskās Paralimpiskās komitejas (IPC) prezidents Endrū Pārsons.

Svētdien Pārsonam no plkst.11.40 līdz plkst.12.20 iecerēta vizīte Murjāņu sporta ģimnāzijā un tikšanās ar sportistiem, ģimnāzijas vadību, no plkst.13. līdz plkst.14 plānota vizīte Siguldas Sporta centrā un tikšanās ar sportistiem, Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāju, bet no plkst.15.30 līdz plkst.16.30 - vizīte Siguldas bobsleja trasē un tikšanās ar sportistiem, bobsleja trases vadību.

Vizītes turpinājumā nedēļas sākumā Pārsons tiksies ar Latvijas prezidentu Egilu Levitu un viņa dzīvesbiedri Andru Leviti, Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu, izglītības un zinātnes ministri Andu Čakšu, kultūras ministru Nauri Puntuli un Latvijas sabiedrisko mediju vadības pārstāvjiem, kā arī ar Saeimas Sporta apakškomisijas deputātiem.

Latvijā Pārsons viesosies no 5.februāra līdz 8.februārim pēc aizvadītajām vizītēm Igaunijā un Lietuvā. 

Pārsons IPC prezidenta amatā pirmo reizi tika ievēlēts 2017.gadā, četrus gadus vēlāk notikušajā Ģenerālajā asamblejā ar 98% delegātu balsu saglabājot savu amatu. Pirms tam viņš astoņus gadus vadīja Brazīlijas Paralimpisko komiteju, bet no 2005. līdz 2009.gadam bija Amerikas Paralimpiskās komitejas vadītājs.

Izraudzīti dziesmu konkursa "Supernova 2023" finālisti
Rīga, 4.febr., LETA. Sestdien dziesmu konkursa "Supernova 2023" pusfinālā no 14 priekšnesumiem izraudzīti desmit, kas finālā sacentīsies par iespēju pārstāvēt Latviju starptautiskajā "Eirovīzijas" dziesmu konkursā Liverpūlē, Lielbritānijā.

Rīga...

Pulkvedi Pudānu plānots iecelt par Zemessardzes komandieri
Rīga, 4.febr., LETA. Aizsardzības ministrija sagatavojusi valdības lēmuma projektu, kas paredz pulkvedi Kasparu Pudānu iecelt par Zemessardzes komandieri.

Rīga, 4.febr., LETA. Aizsardzības ministrija sagatavojusi valdības lēmuma projektu, kas p...

Par savu veselību latvieši atbildes meklē internetā

Gandrīz katrs trešais jeb 31% aptaujāto informāciju par dažādiem veselības jautājumiem primāri meklē internetā, secināts "Benu aptiekas" Veselības monitoringa aptaujā.

45% respondentu primāri vēršas pie sava ģimenes vai ārstējošā ārsta, vēl 7% jautā ģim...



Komentāri