lv
JB58pPqU0TCIU5LAqeE5pSnkA5hwU90vo55hTmbH
1204398

Par savu veselību latvieši atbildes meklē internetā

Par savu veselību latvieši atbildes meklē internetā

Gandrīz katrs trešais jeb 31% aptaujāto informāciju par dažādiem veselības jautājumiem primāri meklē internetā, secināts "Benu aptiekas" Veselības monitoringa aptaujā.

45% respondentu primāri vēršas pie sava ģimenes vai ārstējošā ārsta, vēl 7% jautā ģimenei vai draugiem, 3% vēršas pie farmaceita, vēl 9% šāda veida informāciju nemeklē, bet 5% konkrētu viedokli sniegt nevarēja.

Salīdzinot datus ar 2021.gadu, situācija šobrīd ir diezgan līdzīga. Arī 2021.gadā 31% respondentu atbildes uz jautājumiem par savu veselību primāri meklēja internetā, 43% pārsvarā vērsās pie sava ģimenes vai ārstējošā ārsta, 8% padomu jautāja ģimenes locekļiem vai draugiem, 4% vispirms vērsās pie farmaceita, kamēr 10% informāciju par veselības jautājumiem nemeklēja vispār, bet vēl 4% konkrēti atbildēt nevarēja.

Internetā visbiežāk informāciju par veselības tēmām meklē gados jauni cilvēki - vecuma grupā no 18 līdz 24 gadiem to dara 38%, kamēr visretāk to dara iedzīvotāji vecumā no 64 līdz 75 gadiem - 26%, bet citās vecuma grupās šis rādītājs ir robežās no 29% līdz 33%. Tāpat iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 24 gadiem salīdzinoši retāk par savas veselības jautājumiem vēršas pie sava ģimenes vai ārstējošā ārsta - viņu vidū to primāri dara 31%, kamēr citās vecuma grupās šis rādītājs 43% līdz 52%.

Analizējot datus pēc reģionālās piederības, visbiežāk internetā informāciju par veselības jautājumiem meklē Latgales iedzīvotāji - 35%, kam seko Rīga - 32%, Vidzeme - 30%, Kurzeme - 29% un Zemgale - 28%.

Aptaujā tika iztaujāti 1005 Latvijas iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 75 gadiem.

Bots/Plūme izcīna bronzu Altenbergā

Sestdien, 4. februārī Eberspacher Pasaules kausa sestā posma pirmā sacensību diena iesākās ar vīriešu un sieviešu divvietīgo ekipāžu sacensībām, kurās piedalījās četras Latvijas ekipāžas, vs.lv informēja Ieva Ose
Latvijas Kamaniņu sporta federācija Sabi...

Baznīcu dezinformācija rada lielu ļaunumu

Bieži vien baznīcu instrumentalizēta dezinformācija par starptautisko tiesību dokumentiem rada lielu ļaunumu, skaidro tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere (JV).

Ministre norāda, ka baznīca un reliģiskās organizācijas demokrātiskā sabiedrībā ir ļoti vē...

Gulbis svin uzvaru Deivisa kausa duelī ar Izraēlu, panākot vadību ar 2-0

Latvijas un Izraēlas vīriešu izlašu cīņā Deivisa kausa Pasaules pirmās grupas "play-off" kārtas duelī sestdien pēc Ernesta Gulbja uzvaras rezultāts ir 2-0 Latvijas labā.

Gulbis (289.) ar 6-1, 2-6, 7-6 (7:2) pieveica Danielu Cukermanu (367.).

Pirmajā set...



Komentāri