lv
H8S2kNLhtGR5gAobT4OAsZuVTPQV7VRMQTHQMAWH
1204192

Baznīcu dezinformācija rada lielu ļaunumu

Baznīcu dezinformācija rada lielu ļaunumu

Bieži vien baznīcu instrumentalizēta dezinformācija par starptautisko tiesību dokumentiem rada lielu ļaunumu, skaidro tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere (JV).

Ministre norāda, ka baznīca un reliģiskās organizācijas demokrātiskā sabiedrībā ir ļoti vērtīgas dialoga veidošanai par dažādiem jautājumiem.

"Ja mēs raugāmies uz Eiropu kopumā, tad Latvija pat kaut kādā ziņā ir unikāla tajā, ka reliģiskās organizācijas sevi pretnostata jautājumos, kuros citās valstīs tās tieši veido dialogu un meklē risinājumus," norāda Lībiņa-Egnere, papildinot, ka problēma nav tajā, ka baznīcām nebūtu jābūt iesaistītām.

Tieši pretēji - katra iespēja sabiedrībai būt kopā un meklēt risinājumus, balstoties uz vērtībām, ir ļoti laba. Problēma ir tajā, ka baznīcu instrumentalizēta dezinformācija - arī par konkrētiem starptautisko tiesību dokumentiem, kā Stambulas konvencija, - nodara lielu ļaunumu.

"Uz vājāko aizsardzību balstīta starptautisko tiesību konvencija tiek dēmonizēta un izmantota, kaut kādas Kremļa propagandas ietvaros," norāda ministre.

Viņasprāt, vislielākā problēma, ka šī kritiskā domāšana bieži vien ir Ahileja papēdis, un, ja Covid-19 kontekstā bija manāmi "burbuļi" sociālajos tīklos, tad tādi tiek veidoti arī reliģisko organizāciju kontekstā.

Gulbis svin uzvaru Deivisa kausa duelī ar Izraēlu, panākot vadību ar 2-0

Latvijas un Izraēlas vīriešu izlašu cīņā Deivisa kausa Pasaules pirmās grupas "play-off" kārtas duelī sestdien pēc Ernesta Gulbja uzvaras rezultāts ir 2-0 Latvijas labā.

Gulbis (289.) ar 6-1, 2-6, 7-6 (7:2) pieveica Danielu Cukermanu (367.).

Pirmajā set...

Cik % Latvijas iedzīvotāju atbalsta Putina karu?

Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu un viņa sabiedroto iebrukumu Ukrainā atbalsta vien 4% Latvijas iedzīvotāju un viņu skaits kopš marta ir sarucis divkārt, liecina publiski pieejamais Valsts kancelejas pasūtītais pētījums.

Saskaņā ar pētījuma rezultāt...

Piketā pret Skultes termināli protestē aptuveni 25 cilvēki

Pie Ministru kabineta piketā pret Skultes sašķidrinātās dabasgāzes (LNG) termināļa būvniecību pulcējušies aptuveni 25 cilvēki.

Piketu rīko jaunatnes organizācija "Protests" sadarbībā ar nevalstiskajām organizācijām "Zaļā brīvība", "Piekrastes vides aizs...



Komentāri