lv
c4S9ROfUEitYO1stp8NotUjcibO0RrsDrNLQBxLc
1202105

Notiks Zanderes un Briedes grāmatas "Vai grāmatai ir knābis?" atvēršanas svētki

Notiks Zanderes un Briedes grāmatas "Vai grāmatai ir knābis?" atvēršanas svētki

Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) 7.stāvā šodien plkst.13 notiks Ģimeņu sestdiena un grāmatas "Vai grāmatai ir knābis?" atvēršanas svētki, informēja LNB Atbalsta biedrības pārstāve Sanita Kitajeva.

Viņa norāda, ka pasākumu vadīs Lielā Pūce, būs iespēja satikt dzejnieci Zanderi, piedalīties mākslinieces Briedes grāmatzīmju darbnīcā un cienāties ar pūčulēna Elmāra saldumiem. Radošo darbnīcu atbalsta SIA "Jelgavas Tipogrāfija".

"Vai grāmatai ir knābis?" ir Zanderes un Briedes bilžu grāmata pirmsskolas vecuma lasītājiem. Tā mudina vecākus un bērnus iepazīt bibliotēkas un izpētīt grāmatu pasauli. Kopā ar grāmatas galveno varoni pūčulēnu Elmāru, viņa draugiem un bibliotēkas Pūci mazie lasītāji uzzina, pa kurām durvīm ieiet grāmatā, vai bildes prot stāstīt, vai grāmatās dzīvo skudras, un, protams, arī to, vai grāmatai ir knābis.

Grāmatiņas tapšanu iedvesmojusi LNB Atbalsta biedrība. "Vai grāmatai ir knābis?" tapusi īpaši "Grāmatu startam" - lasīšanas veicināšanas programmai trīs līdz četrus gadus jauniem lasītājiem. Tā iepazīstina ar bibliotēkām un grāmatām, mudina lasīt, iedvesmo ģimenes kopā doties aizraujošā piedzīvojumā un atrast lasītprieku.

Katrs programmas dalībnieks saņem mazā lasītāja komplektu - krāsainā mugursomiņā atrodama bilžu grāmata "Vai grāmatai ir knābis?", mīļlietiņa un vecākiem domāta brošūra par lasīšanu. "Vai grāmatai ir knābis?" iekļauta "Grāmatu starta" komplektā, pateicoties Kultūras ministrijas atbalstam. Programmu radījis LNB Bērnu literatūras centrs, to īsteno LNB Atbalsta biedrība un Latvijas bibliotēkas.

"Vai grāmatai ir knābis?" nopērkama LNB veikalā Draugu telpā, Latvijas Nacionālās bibliotēkas 1.stāvā vai e-veikalā.

Neesot pamata sasaukt senatoru kopsapulci par Šlesera krimināllietu

Augstākās tiesas (AT) priekšsēdētājs Aigars Strupišs atzinis, ka nav pamata apmierināt Rīgas apgabaltiesas tiesas kolēģijas lūgumu sasaukt Senāta Krimināllietu departamenta senatoru kopsapulci, lai apspriestu jautājumu, vai personai, pret kuru ir uzsāk...

Pastāvīgā žoga būvdarbi uz Latvijas-Baltkrievijas robežas pabeigti 36,1 kilometra garumā
Rīga, 4.febr., LETA. Pirmās kārtas būvdarbos uz Latvijas-Baltkrievijas ārējās sauszemes robežas kopš 2022.gada augusta līdz janvāra beigām ir izbūvēts 36,1 kilometrs pastāvīgā žoga, liecina informācija VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) mājaslapā. ...
Sestdienas rītā brīžiem snieg
Rīga, 4.febr., LETA. Sestdienas rītā Latvijā ir mākoņains laiks, mazāk mākoņu Kurzemē, un valsts lielākajā daļā brīžiem snieg, liecina meteoroloģiskā informācija.

Rīga, 4.febr., LETA. Sestdienas rītā Latvijā ir mākoņains laiks, mazāk mākoņu Kur...



Komentāri