lv
y1xdc23elahYe0ZBdUokv6ZzGmxrNO9XOg6WfzCT
1197578

Sadarbībā ar Norvēģiju pilnveidos vides noziegumu apkarošanu Latvijā

Sadarbībā ar Norvēģiju pilnveidos vides noziegumu apkarošanu Latvijā

Tuvākajā laikā plānots parakstīt sadarbības līgumu starp Latvijas Valsts policiju (VP) un Norvēģijas Nacionālo ekonomisko un vides noziegumu izmeklēšanas un kriminālvajāšanas iestādi par sadarbību vides noziegumu apkarošanā, informēja Iekšlietu ministrijas (IeM) Komunikācijas nodaļā.

Trešdien IeM notika neformāla Norvēģijas tiesībaizsardzības iestāžu pārstāvju vizīte, lai apspriestu potenciālo Norvēģijas un Latvijas izmeklēšanas iestāžu starpinstitucionālo sadarbību vides noziegumu izmeklēšanas spēju stiprināšanai Latvijā.

Atsaucoties Norvēģijas Nacionālā policijas direktorāta izteiktajam sadarbības piedāvājumam atbalstīt Latviju tās centienos veiksmīgāk novērst un apkarot vides noziegumus, IeM izskata iespējas piešķirt papildu finansējumu VP Eiropas Ekonomikas zonas (EEZ) grantu programmā "Starptautiskā policijas sadarbība un noziedzības apkarošana" sadarbības pasākumu īstenošanai. Kā informēja IeM Komunikācijas nodaļā, secināts, ka sadarbībai ir liels potenciāls un tā jāsāk pēc iespējas ātrāk.

Šonedēļ Rīgā notikušās tikšanās laikā tika apspriestas vides noziegumu izmeklēšanas sistēmas un aktualitātes abās valstīs. Īpaša uzmanība tika pievērsta noziegumiem, kas saistīti ar piesārņojumu, atkritumu apsaimniekošanas pārkāpumiem un neatbilstīgu tirdzniecību ar dzīvniekiem. Pieredzē ar VP dalījās arī eksperti no Norvēģijas Nacionālās ekonomisko un vides noziegumu izmeklēšanas un kriminālvajāšanas iestādes.

Kā skaidro IeM, abu valstu dienestu sadarbību ir būtiski stiprināt, jo vides noziegumiem piemīt izteikts pārrobežu raksturs un tie bieži ir saistīti ar ekonomiskajiem noziegumiem. Līdz ar to tā lieliski varētu papildināt EEZ grantu programmu "Starptautiskā policijas sadarbība un noziedzības apkarošana", kuras galvenais mērķis ir novērst un apkarot ekonomiskos noziegumus.

Puses vienojās par turpmāko aktivitāšu plānu. Konkrētās sadarbības aktivitātes tiks sāktas šī gada pavasarī, kā arī tiks parakstīts sadarbības līgums starp VP un Norvēģijas Nacionālo ekonomisko un vides noziegumu izmeklēšanas un kriminālvajāšanas iestādi.

IeM jau ilgstoši strādā pie iespējas pastiprināt sadarbību ar Norvēģijas tiesībaizsardzības iestādēm, līdz ar to šī starptautiskā sadarbība ir kārtējais solis pretim drošākai un konkurētspējīgai Latvijai, norāda ministrijas Komunikācijas nodaļā.

Sankcionēts un ar nodokļu parādiem – kas notiek ar Pjotra Avena uzņēmējdarbību Latvijā?
Eiropas Savienības (ES) sankcijām pakļautais krievu miljardieris Pjotrs Avens Latvijā ir patiesā labuma guvējs trijos uzņēmumos un divos nodibinājumos. Četriem no tiem uzkrājušies nodokļu parādi vairāku tūkstošu eiro apmērā. Tos traucē apmaksāt tieši A...
Pert Skultes LNG termināli piketēt varētu ap 100 cilvēku

Sestdien pie Ministru kabineta piketā pret Skultes LNG termināļa būvniecību varētu piedalīties ap 100 cilvēku, informē Rīgas dome.

Piketu pieteikusi kāda privātpersona, un tā mērķis ir vērst sabiedrības uzmanību uz nepieciešamību veidot atklātu diskusij...

Performances māksliniekus aicina pieteikties festivālam un konkursam

Šogad festivālu "Starptelpa" papildinās arī konkurss - lai sekmētu performances mākslas disciplīnas attīstību un motivētu māksliniekus pievērsties šai jomai, festivāla mecenāts "VV Foundation" trim Latvijas māksliniekiem piešķirs balvas 2000 eiro vērtī...



Komentāri