lv
KHtacIZLwAiqLWxBkMI3XgXyGa4gBDVmqaXRBN77
1177022

Latvijas IKP pērn provizoriski audzis par 1,8% (+INFOGRAFIKA)

Latvijas IKP pērn provizoriski audzis par 1,8% (+INFOGRAFIKA)

Latvijas iekšzemes kopprodukts (IKP) pērn palielinājās par 1,8%, salīdzinot ar 2021.gadu, liecina Centrālās statistikas pārvaldes ātrais novērtējums.

Savukārt pagājušā gada ceturtajā ceturksnī, salīdzinot ar 2021.gada ceturto ceturksni, IKP pēc sezonāli un kalendāri nekoriģētajiem datiem ir saglabājies iepriekšējā gada līmeni.

Vienlaikus, pēc sezonāli un kalendāri koriģētajiem datiem, Latvijas ekonomikā minētajā laika periodā bijis pieaugums par 0,1%.

Pēc provizoriskām aplēsēm IKP ceturtajā ceturksnī ietekmēja kritums ražojošajās nozarēs par 3,3%, bet pakalpojumu nozarēs bija pieaugums par 0,7%.

Salīdzinot ar 2022.gada trešo ceturksni, pēc sezonāli un kalendāri koriģētajiem datiem IKP palielinājās par 0,3%.

Pagājušā gada ceturtajā ceturksnī Latvijas IKP salīdzināmajās cenās pēc sezonāli un kalendāri koriģētajiem datiem bija 7,121 miljards eiro, savukārt pagājušajā gadā kopumā - 28,678 miljardi eiro.

Izvērsts ziņojums par precizēto IKP apjomu un izmaiņām 2022.gada ceturtajā ceturksnī tiks publicēts 28.februārī.

Jau vēstīts, ka Latvijas IKP 2021.gadā pieauga par 4,8%, salīdzinot ar 2020.gadu.

Tiesu izpildītāji pērn piedzinuši teju 439 miljonus eiro

Aizvadītajā gadā turpināja palielināties kopējais tiesu izpildītājiem piespiedu izpildei nodoto lietu skaits, tostarp lielākais pieaugums bija administratīvo pārkāpumu lietās, informēja Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomē (LZTIP). Pērn tiesu iz...

Ikgadēju vakcināciju pret Covid-19 sliektos atbalstīt 30% aptaujāto iedzīvotāju

Ikgadēju vakcināciju pret Covid-19 sliektos atbalstīt 30% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju, secināts "Benu" aptiekas pasūtītajā aptaujā, kuru veikusi kompānija "Gemius", aptaujājot vairāk nekā 1600 respondentus.

Tikmēr 59% aptaujas dalībnieku ikgadēju vak...

Pētīs zaļā ūdeņraža potenciālu transporta nozarē

Turpmākos trīs gadus Latvijas Ūdeņraža asociācija, SIA "ZAAO", Vidzemes plānošanas reģions (VPR), vairāki uzņēmumi un organizācijas no Igaunijas un Nīderlandes kopā strādās, lai līdz 2025.gada novembrim vērtētu zaļā ūdeņraža potenciālu transporta nozar...



Komentāri