lv
otQSKFb5lrGj3b45kI3nGq5u0Gj5Qx4zrxqr5IJu
1176815

Ikgadēju vakcināciju pret Covid-19 sliektos atbalstīt 30% aptaujāto iedzīvotāju

Ikgadēju vakcināciju pret Covid-19 sliektos atbalstīt 30% aptaujāto iedzīvotāju

Ikgadēju vakcināciju pret Covid-19 sliektos atbalstīt 30% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju, secināts "Benu" aptiekas pasūtītajā aptaujā, kuru veikusi kompānija "Gemius", aptaujājot vairāk nekā 1600 respondentus.

Tikmēr 59% aptaujas dalībnieku ikgadēju vakcināciju pret Covid-19 neatbalstītu, bet vēl 11% nav varējuši sniegt konkrētu viedokli.

Salīdzinot datus pēc respondentu dzimuma, biežāk ikgadēju vakcināciju pret Covid-19 atbalstītu vīrieši - viņu vidū šādu atbildi kopumā sniedza 38%, kamēr sievietēm šis rādītājs ir 25%. Pretēju viedokli aptaujā pauda 55% vīriešu un 61% sieviešu, bet vēl 7% vīriešu un 13% sieviešu konkrētu viedokli sniegt nevarēja.

Pēc ģimenē lietotās sarunvalodas ikgadēju vakcināciju pret Covid-19 biežāk atbalstīt sliektos latvieši - viņu vidū pozitīvu atbildi uz šo jautājumu sniedza 31%, bet krievvalodīgajiem - 23%. Tikmēr 59% latviešu un 61% krievvalodīgo ikgadēju vakcināciju pret Covid-19 neatbalstītu, bet vēl 10% latviešu un 17% krievvalodīgo konkrētu viedokli sniegt nevarēja.

Analizējot iegūtos rezultātus pēc respondentu izglītības līmeņa, nedaudz biežāk ikgadēju vakcināciju pret Covid-19 atbalstītu iedzīvotāji ar augstāko izglītību - viņu vidū šis rādītājs ir 32%, kamēr respondentiem ar iegūtu vidējo izglītību - 27%. Pretēju viedokli pauda 57% ar iegūtu augstāko izglītību un 63% respondentu ar iegūtu vidējo izglītību, bet vēl 11% katrā no grupām konkrētu viedokli sniegt nevarēja.

Biežāk ikgadēju vakcināciju pret Covid-19 atbalstītu Rīgas iedzīvotāji - šādu atbildi sniedza 35% rīdzinieku, citās pilsētās dzīvojošo vidū šis rādītājs ir 26%, bet lauku iedzīvotājiem - 31%. Tikmēr pretēju viedokli pauda 53% rīdzinieku, 63% citu Latvijas pilsētu iedzīvotāju un 62% lauku iedzīvotāju, bet vēl 12% rīdzinieku, 11% citās pilsētās dzīvojošo un 7% lauku iedzīvotāju konkrētu viedokli sniegt nevarēja.

Aptauja veikta sadarbībā ar interneta pētījumu kompāniju "Gemius", janvāra vidū aptaujājot 1610 respondentus.

Pētīs zaļā ūdeņraža potenciālu transporta nozarē

Turpmākos trīs gadus Latvijas Ūdeņraža asociācija, SIA "ZAAO", Vidzemes plānošanas reģions (VPR), vairāki uzņēmumi un organizācijas no Igaunijas un Nīderlandes kopā strādās, lai līdz 2025.gada novembrim vērtētu zaļā ūdeņraža potenciālu transporta nozar...

Vēl nav izdevies atjaunot portāla Latvija.lv darbību

Pretēji iepriekš plānotajam, pirmdien vēl nav izdevies atjaunot valsts pārvaldes pakalpojumu portāla "Latvija.lv" darbību.

Mēģinot atvērt portālu "Latvija.lv", parādās uzraksts, ka Valsts reģionālās attīstības aģentūra (VRAA) portālā veic ar uzturēšanu ...

Vēl nav izdevies atjaunot portāla 'latvija.lv' darbību
Pretēji iepriekš plānotajam, pirmdien vēl nav izdevies atjaunot valsts pārvaldes pakalpojumu portāla "Latvija.lv" darbību.


Komentāri