lv
hACBlvNIKkXuVsXvzQHZwqGBRQRqb1zyK7nKjxQA
1172845

EK: Latvija pietiekami neierobežo teroristiska satura izplatīšanu internetā

EK: Latvija pietiekami neierobežo teroristiska satura izplatīšanu internetā

Eiropas Komisija (EK) 26.janvārī ir nosūtījusi 22 Eiropas Savienības (ES) valstīm, tai skaitā Latvijai, vēstuli, ka tās nav izpildījušas konkrētus pienākumus, kas paredzēti regulā par teroristiska satura izplatīšanas ierobežošanu tiešsaistē, informēja EK.

Vēstule nosūtīta Latvijai, Austrijai, Beļģijai, Bulgārijai, Čehijai, Dānijai, Grieķijai, Igaunijai, Itālijai, Īrijai, Kiprai, Lietuvai, Luksemburgai, Maltai, Nīderlandei, Polijai, Portugālei, Rumānijai, Slovēnijai, Spānijai, Somijai un Zviedrijai.

Kā skaidro EK, piemēram, šīs valstis nav izpildījušas prasību izraudzīties iestādi vai iestādes, kas atbild par izņemšanas rīkojumu izdošanu, un nav paziņojušas par šīm iestādēm EK, norādot publisku kontaktpunktu un paredzot noteikumus un pasākumus attiecībā uz sodiem juridisko pienākumu neizpildes gadījumā.

Teroristiska satura klātbūtne tīmeklī nopietni apdraud pilsoņus un sabiedrību kopumā, uzsver EK. Teroristi ļaunprātīgi izmanto internetu, lai izplatītu savus vēstījumus nolūkā iebiedēt, radikalizēt, vervēt un veicināt teroristu uzbrukumu veikšanu.

Kā uzsver EK, nesenie teroristu uzbrukumi ES teritorijā, piemēram, pēdējais uzbrukums, kas notika Bratislavā pērna gada 12.oktobrī, ir spēcīgi atgādinājumi par to, kāda loma teroristiskam saturam tiešsaistē ir šādu uzbrukumu plānošanā un veikšanā. Lai novērstu šo apdraudējumu, EK ir nākusi klajā ar virkni brīvprātīgu un leģislatīvu pasākumu un iniciatīvu ar mērķi palīdzēt mazināt terorisma draudus.

IZM nosoda SOK centienus atļaut Krievijas sportistiem piedalīties sacensībās

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) centieni atļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem piedalīties starptautiskās sacensībās ir pilnīgi nepieņemami un stingri nosodāmi, šādu pozīciju pauž Latvijas Izglītības un zinātnes ministrija (IZM).

Minis...

Latvijas kamaniņu braucēji izcīna bronzas medaļu PČ komandu stafetē

Latvijas kamaniņu sporta stafetes komanda ar Kendiju Aparjodi, Kristeru Aparjodu un divnieku Mārtiņu Botu/Robertu Plūmi sastāvā svētdien pasaules čempionātā Oberhofā izcīnīja bronzas medaļu stafetes sacensībās.

Latvijas kamaniņu braucējiem tā bija vienī...

Pasaules čempionātā kamaniņu sportā kļūs zināmi uzvarētāji vīriešiem

Šodien Oberhofā pasaules čempionātā kamaniņu sportā ar Latvijas sportistu līdzdalību tiks sadalīti medaļu komplekti vīriešu vieninieku sacensībās un komandu stafetē.

Vīriešiem vieninieku sacensībās pirmais brauciens sāksies plkst.11.03 pēc Latvijas laik...



Komentāri