lv
XmolJ3l9ZQTAUVPL8qYChO9ApnHTa2nYVqxS9V13
1172463

Pasaules čempionātā kamaniņu sportā kļūs zināmi uzvarētāji vīriešiem

Pasaules čempionātā kamaniņu sportā kļūs zināmi uzvarētāji vīriešiem

Šodien Oberhofā pasaules čempionātā kamaniņu sportā ar Latvijas sportistu līdzdalību tiks sadalīti medaļu komplekti vīriešu vieninieku sacensībās un komandu stafetē.

Vīriešiem vieninieku sacensībās pirmais brauciens sāksies plkst.11.03 pēc Latvijas laika, bet otrais - plkst.12.38. Komandu stafete plānota plkst.14.43.

Sacensības tiešraidē translēs kanāls TV6.

Jau ar otro numuru 31 sportista konkurencē startēs divkārtējais pasaules junioru čempions Kaspars Rinks, ar 18.numuru trasē dosies Gints Bērziņš un ar 19.numuru - Kristers Aparjods.

Rinks pēc divu pasaules junioru čempiona nosaukumu izcīnīšanas un Junioru Pasaules kausu sezonas beigām pievienojies Latvijas pieaugušo izlasei, pasaules čempionātā sprintā ierindojoties 19.vietā.

Bērziņš labākos rezultātus šosezon sasniedza Siguldā, Pasaules kausa posmos ieņemdams septīto un sesto vietu, šajā vietā finišēdams arī Eiropas čempionātā, bet U-23 konkurencē izcīnot uzvaru. Oberhofā viņš sprintā ieņēma 11.vietu.

Iepriekšējā sezonā viņš Oberhofā finišēja 14.vietā, bet vēl sezonu iepriekš - septītais.

Aparjods šosezon vēl nevienās sacensībās nav bijis ārpus labāko desmitnieka. Arī viņš labākos panākumus guvis dzimtajā trasē, vispirms izcīnot uzvaru vieniniekos un komandu stafetē, bet Eiropas čempionāta Pasaules kausa posmā finišējot trešajā vietā un uzvarot komandu stafetē. Viņš Oberhofā izcīnīja piekto vietu sprintā.

Iepriekšējā sezonā Aparjods šajā Vācijas trasē finišēja devītais, taču viņa kontā ir arī trešā un ceturtā vieta Oberhofā.

Paredzams, ka stafetes komandā Latvijai varētu startēt Kendija Aparjode un divnieks Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, kā aŗi labāko rezultātu svētdienas sacensībās uzrādījušais sportists.

Komandu stafete šogad Pasaules kausa posmos notikusi trīsreiz. Vistlerā uzvarēja Vācija, Latvijai finišējot otrajai, bet abos Siguldas posmos pārāki bija latvieši, Vācijai abas reizes finišējot otrajai. Vēl pie medaļām šajā disciplīnā šogad ir tikuši austrieši, amerikāņi un itāļi.

Visas trīs reizes Latvijas izlasē startēja Elīna Ieva Vītola, Aparjods un divnieks Bots/Plūme.

Vācijā notiks arī nākamie divi Pasaules kausa posmi - Altenbergā (no 3. līdz 5.februārim) un Vinterbergā (no 10. līdz 12.februārim). Nedēļu vēlāk astotais posms notiks Šveices trasē Sanktmoricā, bet sezonas noslēgums iecerēts nedēļu vēlāk Vinterbergā, kur sportisti atkārtoti sacentīsies no 24. līdz 26.februārim.

Bertānam viens precīzs tālmetiens "Mavericks" zaudējumā "Jazz" komandai

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns sestdien guva trīs punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mačā, viņa pārstāvētajai Dalasas "Mavericks", kas spēlēja bez sava līdera Lukas Dončiča, piedzīvojot zaudējumu.

Dalasieši izbraukumā ar rezultātu 100...

Krampe pasaules junioru čempionātā distanču slēpošanā izcīna 27.vietu sprintā

Latvijas distanču slēpotāja Samanta Krampe sestdien Vistlerā, Kanādā, izcīnīja 27.vietu pasaules junioru čempionāta 1,2 kilometru sprintā klasiskajā stilā.

Kvalifikācijā Krampe šo distanci veica trīs minūtēs un 25,81 sekundē, uzrādot 23.rezultātu un 60 ...

Liepiņš finišē septītajā desmitā vienas dienas sacensībās Austrālijā

Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš svētdien finišēja 67.vietā Austrālijā notikušajās vienas dienas sacensībās, kas nodēvētas 2011.gada "Tour de France" čempiona Keidela Evansa vārdā.

Šajā braucienā sportisti mēroja 174,3 kilometros ar vienu ceturtās ...



Komentāri