lv
vQbCkRseNHmjagn4MoPSQ31qFX9FMk4bzijqJBJK
1154129

Levitu uztrauc Latvijā notiekošās neparedzētās situācijas. Kaut kas jādara!

Levitu uztrauc Latvijā notiekošās neparedzētās situācijas. Kaut kas jādara!

Nepieciešami risinājumi, kas ļautu valdībai un pašvaldībām ātri reaģēt uz neparedzētām situācijām, šodien pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV) preses konferencē teica Valsts prezidents Egils Levits. Viņa ieskatā, ir nepieciešamas izmaiņas normatīvos, kas vajadzības gadījumā ļautu ātrāk īstenot iepirkuma procedūras un ātrāk varētu novērst, piemēram, plūdu sekas Jēkabpilī.

Savukārt Kariņš uzsvēra, ka ir nepieciešama domāšanas maiņa un likumu interpretācijas maiņa no tiesībsargājošo iestāžu puses.

Jēkabpils pašvaldība plūdu laikā reaģējusi ātri, tika pievesti nepieciešamie materiāli, lai labotu drūpošo dambi un novērstu lielākas teritorijas applūšanu.

Taču tagad, lai paspētu līdz nākamajam pavasarim salabot dambi, esot gandrīz nepieciešams izsludināt ārkārtas situāciju, lai varētu ātrāk organizēt iepirkumus, piebilda Ministru prezidents.

Viņš atzina, ka šobrīd pastāvot bažas, vai pēc plūdu krīzes, varēs pagūt paveikt nepieciešamos drošības darbus, lai uz nākamo sezonu dambis būtu stiprāks un gatavs pasargāt iedzīvotājus.

Viņš kā piemēru minēja Latvijas austrumu robežas sakārtošanu, kad tiesībsargājošās iestādes esot pārāk šauri interpretējušas likuma normas.

Viņš uzsvēra, ka negrib ietekmēt tiesībsargājošās iestādes, bet esot nepieciešama atklāta diskusija un vienota izpratne, lai nošķirtu vēlmi iedzīvoties uz valsts mantas izšķērdēšanu, par ko esot jāsoda, no formālām, tehniskām nepilnībām, lai nebremzētu iedzīvotāju drošībai svarīgus iepirkumus.

Kariņš piebilda, ka nedrīkst strādāt tikai kā likuma burta kalpi un kavēt valstij nozīmīgas lietas, šajā gadījumā aizsargdambja izbūvi.

Kā ziņots, Valsts prezidents Levits aizvadītajā nedēļā apmeklēja Jēkabpili lai pārrunātu nepieciešamo ieguldījumu pilsētas infrastruktūras stiprināšanā pret plūdiem, kā arī pašvaldību civilās aizsardzības spējām un nacionāla līmeņa krīžu vadību.

Tiekoties ar Levitu, Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis (LZP) uzsvaru lika uz vēl darāmajiem darbiem.

Ragainis stāstīja, ka tuvākie veicamie darbi ir dambja stiprināšana, lai tas izturētu pavasaru plūdus, bet vasarā plānots darīt visu, lai jau nākamā gada palus sagaidītu ar lielāku dambja stiprību un noturību.

Savukārt trešais darba posms iekļautu jau paplašinātu darbību, kas tiktu veikta ilgtermiņā, lai paplašinātu dambi tā, lai nākotnē ūdens pilsētā neieplūsts.

Pēc tikšanās secināts, ka nepieciešams finansējums glābšanas darbiem, kā arī turpmākiem dambja uzturēšanas darbiem.

Lai nevarētu izvairīties no soda...

Valsts policija iepazīstināja ar jaunākajiem pētījuma datiem par autovadītājiem, kas sēdušies pie stūres apreibinošu vielu ietekmē.

Tiekoties ar citiem ceļu satiksmes drošības ekspertiem, Valsts policija iepazīstināja ar jaunākajiem pētījuma datiem par ...

S04E191: Ivars Ijabs
DIENA PĒC autors un Accenture Baltics vadītājs Maksims Jegorovs saistošā diskusijā izvaicā Eiropas Parlamenta deputātu Ivaru Ījabu, lai uzzinātu šī brīža Eiropas kursu, eiropiešu izredzes ieņemt nozīmīgu lomu globālajā uzņēmējdarbības arēnā, kā arī to,...
LNMM būs skatāma Purvīša balvas laureātes Ziemeles personālizstāde

Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā (LNMM) no 11.februāra līdz 23.aprīlim būs skatāma "Purvīša balvas 2021" laureātes Amandas Ziemeles personālizstāde "Saule ar zobiem".

Ziemeles izstādes kurators Kaspars Groševs norāda, ka mākslinieces personālizstāde ...



Komentāri