lv
lhZ90aVcBpJssoHh19X59KI9Ip8qtodfyWRnd94E
1148831

Janvāra vidus Latvijā bijis četrus grādus siltāks nekā ierasts

Janvāra vidus Latvijā bijis četrus grādus siltāks nekā ierasts

Janvāra otrās dekādes vidējā gaisa temperatūra Latvijā bija +1,9 grādi jeb 4,1 grāds virs normas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Zemākā gaisa temperatūra bija -8,1 grāds 20.janvārī Saldū, bet visaugstāk - līdz +7,4 grādiem - termometra stabiņš pakāpās 13.janvārī Rucavā. Tika pārspēti seši siltuma rekordi.

Nokrišņi bija teju katru dienu, to vidējais daudzums sasniedza 35,4 milimetrus jeb 238% no dekādes normas. Visvairāk nokrišņu - 56,9 milimetri - bija Madonā, vismazāk to bija Jelgavas novērojumu stacijā, kur reģistrēti 20,3 milimetri lietus un sniega.

Biezākā sniega sega bija 21 centimetrs 11.janvārī Dagdā.

Vidējais relatīvais gaisa mitrums bija 93% - no 73% Rucavā līdz 98% Saldū.

Stiprākās vēja brāzmas - 22,8 metri sekundē - novērotas 12.janvārī Ventspilī.

Zolitūdes traģēdijas lietā notiesā tikai Sergetu; 6 gadi cietumā

Arī Rīgas apgabaltiesa, apelācijas kārtībā izskatot tā dēvēto Zolitūdes traģēdijas krimināllietu, šodien par vainīgu tajā atzina tikai būvinženieri Ivaru Sergetu, bet pārējos apsūdzētos attaisnoja.

Pirmās instances tiesa Sergetam bija piespriedusi sešu ...

Pēc mātes un bērna nāves tiesa slēdz Pirmo Evaņģēlisko Jēzus draudzi

Vidzemes apgabaltiesa 20.janvārī nosprieda apmierināt bijušā ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera prasību par reliģiskās organizācijas "Pirmā Evaņģēliskā Jēzus draudze" darbības izbeigšanu, jo krimināllietā konstatēti fakti saistībā ar 21 gadu vecās sievi...

Par maz! Tikai 38% aptaujāto Latvijā dienā izdzer divus litrus ūdens

Tikai 38% respondentu dienā izdzer divus litrus ūdens, secināts "Benu aptiekas" Veselības monitoringa datos, kas iegūti sadarbībā ar pētījumu kompāniju SKDS.

Aptaujas dati liecina, ka gandrīz puse jeb 49% respondentu, ka dienā izdzer aptuveni litru ūden...



Komentāri