lv
0hzdfj3zgzytV7JR5TglrIjqR3lyr9k4zYqGkTGE
1145296

Zivrūpnieku savienība nozari stiprinās Baltijas mērogā

Zivrūpnieku savienība nozari stiprinās Baltijas mērogā

Latvijas Zivrūpnieku savienības (LZS) jaunieceltais prezidents Jānis Endele galveno uzsvaru liks uz zivrūpniecības nozares stiprināšanu Baltijas mērogā, pavēstīja biedrībā.

Vienlaikus viņš atzīmē, ka krasas pārmaiņas nozarē neplāno, savukārt virzība uz lielāku izaugsmi plānota tikai pēc tam, kad Latvijas pozīcijas Baltijā būs nostabilizējušās.

"Šis amats man ļaus turpināt iesāktos darbus uz kopējo pārtikas eksporta veicināšanu valstī, koncentrējoties tieši uz nozares labo pieredzi un runājot par to, kā uzlabot uzņēmēju un valsts sadarbību, lai vispirms apturētu Latvijas ekonomiskās atpalicības palielināšanos no Igaunijas un Lietuvas," uzsver Endele.

Jau ziņots, ka 2022.gada beigās Latvijas Zivrūpnieku savienības prezidenta amatā Didzi Šmitu (AS), kurš sāka darbu zemkopības ministra amatā, nomainīja zivju konservu ražotāja "Karavela" līdzīpašnieks un attīstības direktors Jānis Endele.

LZS ir sabiedriska organizācija, kurā apvienojušies vadošie Latvijas zivrūpniecības uzņēmumi, kas ražo konservētu zivju produktus. Biedrība dibināta 2000.gadā, un tās sastāvā ir 13 Latvijas zivju pārstrādes nozares uzņēmumi. Biedrības galvenais uzdevums ir veicināt nozares dalībnieku intereses Latvijā un starptautiskā mērogā.

Ārlietu ministrs: Čehija apņēmusies aizstāvēt NATO Austrumu flanga sabiedrotos

Čehi ir apņēmušies aizstāvēt NATO Austrumu flanga sabiedroto brīvību un suverenitāti, mikroblogošanas vietnē "Twitter" norāda Čehijas ārlietu ministrs Jans Lipavskis.

Viņš atzīmē, ka Čehijas karavīru ilgtermiņa klātbūtne alianses misijā Latvijā to skaid...

Noskaidroti Kilograms kultūras 2022 ziemas balsojuma uzvarētāji

Noskaidroti sabiedrisko mediju gada balvas kultūrā "Kilograms kultūras 2022" ziemas balsojuma uzvarētāji un atklāts fināla balsojums, informēja Latvijas Televīzija (LTV).

Par finālistiem līdz 1.februāra plkst.23.59 iespējams balsot vietnē "Lsm.lv". Apba...

Konferencē pārrunās lauksaimniecības ekonomikas transformācijas iespējas

Janvāra beigās notiks konference "Lauksaimniecības ekonomikas transformācijas iespējas", informēja Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrā (LLKC).

Pasākumā plānots pārrunāt jaunākās aktualitātes ekonomikā, klimata pārmaiņu ietekmes radīto trans...



Komentāri