lv
bmBnWo3hLblQ4EplabfVm3DrGafMTA6nyFtUHqeT
1145293

Konferencē pārrunās lauksaimniecības ekonomikas transformācijas iespējas

Konferencē pārrunās lauksaimniecības ekonomikas transformācijas iespējas

Janvāra beigās notiks konference "Lauksaimniecības ekonomikas transformācijas iespējas", informēja Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrā (LLKC).

Pasākumā plānots pārrunāt jaunākās aktualitātes ekonomikā, klimata pārmaiņu ietekmes radīto transformāciju saimnieciskajā darbībā un inovatīvos digitalizācijas rīkus lauksaimniecības ekonomikas veicināšanā.

Tostarp konferencē "Luminor" ekonomists Pēteris Strautiņš analizēs jaunākās tendences Latvijas un eirozonas tautsaimniecībā, kā arī runās par gaidāmajiem izaicinājumiem lauksaimniecībā, bet Rīgas Stradiņa universitātes doktorante Vineta Kleinberga iepazīstinās ar pētījuma rezultātiem par klimata pārmaiņu uztveri politiskajā vidē un sabiedrībā.

Savukārt Ekonomikas un reģionālās attīstības institūta asociētā profesore un pētniece Sandija Zēverte-Rivža konferencē informēs par digitalizācijas risinājumiem nākotnes lauksaimniecībā, par lielo datu apkopošanu, kā arī datos balstīto lēmumu pieņemšanas tehnoloģiju.

LLKC atzīmē, ka Eiropas Zaļā kursa mērķu sasniegšanai un pievienotās vērtības paaugstināšanai zinātnieki ir izstrādājuši sistēmdinamikas modeli, kas lauksaimniecībā, mežsaimniecībā un zivsaimniecībā palīdzēs izvērtēt biznesa ieceru potenciālu. Par to konferencē stāstīs Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Vides aizsardzības un siltuma sistēmu institūta pētnieks Vladimirs Kirsanovs.

Savukārt par bioloģiskās lauksaimniecības platību attīstību reģionos, produkcijas vērtību, atbalsta maksājumiem un tendencēm tirgū informēs Agroresursu un ekonomikas institūta pētniece Elita Benga, bet LLKC ekonomikas eksperts Raivis Andersons analizēs pie kādiem nosacījumiem kļūst izdevīgi būt bioloģiskam lauksaimniekam.

Konference notiks 31.janvārī plkst.10. Pasākumu varēs arī vērot tiešsaistē LLKC "Facebook" kontā un mājaslapā "www.laukutikls.lv".

Pasākums līdzfinansēts no Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai finanšu līdzekļiem.

LLKC darbojas kopš 1991.gada un ir lielākais lauku konsultāciju sniedzējs Latvijā. Tā mērķis ir, apzinoties atbildību par lauku vidi, veicināt lauku labklājību, nodrošinot klientiem pieejamību zināšanām, konsultācijām un citiem ar nozari saistītiem pakalpojumiem.

Latvijas kērlinga komanda ar uzvaru sāk Eiropas Jaunatnes ziemas Olimpiādi

Latvijas kērlinga komanda pirmdien izcīnīja uzvaru Itālijā notiekošās Eiropas Jaunatnes ziemas Olimpiādes turnīra pirmajā spēlē.

Latvijas komanda ar rezultātu 7:3 uzvarēja Dānijas kērlingistus.

Latvieši vadībā nostiprinājās trešajā endā, kurā centram tu...

Par 2023.gada kokaugu izvēlēta reti sastopamā smaržlapu roze

Latvijas Dendrologu biedrība par 2023.gada kokaugu izvēlējusies smaržlapu rozi (Rosa rubiginosa), informēja biedrības biologs Pēteris Evarts-Bunders.

Rožu ģintī, ko tautā sauc par mežrozītēm, Latvijā savvaļā sastopamas ap 15 sugas ar dažādu izcelsmi - g...

Daukšts paskaidro, kāpēc Latvijas vēstnieka atsaukšana ir loģisks solis

Latvijas vēstnieka atsaukšana ir loģisks solis, kas seko pēc Krievijas ģenerālkonsulātu slēgšanas Daugavpilī un Liepājā pagājušā gada aprīlī, tādu viedokli pauda politologs Kārlis Daukšts.

Latvija ir nolēmusi pazemināt diplomātiskās pārstāvniecības līme...



Komentāri