lv
rI61JOTQAfwEJrUSJsMhrVt5iXwIBD3mjWetAMzD
1142533

Latvija un Vācija varētu stiprināt kopīgu paraugpraksi civilās aizsardzības jomā

Latvija un Vācija varētu stiprināt kopīgu paraugpraksi civilās aizsardzības jomā
Rīga, 19.janv., LETA. Ņemot vērā piedzīvotos plūdus, Latvija un Vācija varētu stiprināt kopīgu paraugpraksi civilās aizsardzības jomā.

Rīga, 19.janv., LETA. Ņemot vērā piedzīvotos plūdus, Latvija un Vācija varētu stiprināt kopīgu paraugpraksi civilās aizsardzības jomā.

Iekšlietu ministrs Māris Kučinskis (AS) ceturtdien Rīgā tikās ar Vācijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Kristiānu Heltu, aģentūru LETA informēja Iekšlietu ministrija.

Tikšanās laikā apspriesti jautājumi, kas saistīti ar drošības situāciju Latvijā karadarbības Ukrainā kontekstā, izaicinājumiem drošībsargājošajiem dienestiem tuvākajā nākotnē un starptautisko sadarbību tiesībaizsardzības jomā.

Kučinskis informēja vēstnieku par situāciju Jēkabpilī, kā arī jau veiktajiem plūdu seku likvidēšanas pasākumiem.

Helts ierosināja padziļināt divpusējo pieredzes un paraugprakses apmaiņu pēc plūdiem, kas notika arī Rietumvācijas Āras ielejā, tādējādi stiprinot kopīgu paraugpraksi civilās aizsardzības jomā.

Runājot par drošības jautājumiem, tika uzsvērta robežkontroles loma uz austrumu robežas. Kučinskis uzsvēris, ka viens no nopietnākajiem izaicinājumiem Latvijai šajā jomā ir migrantu plūsma, kas caur Maskavu nonāk Baltkrievijā, no kurienes savukārt tiek organizēti mēģinājumi nelegālai šo cilvēku pārvietošanai uz Latviju.

"Manas uzmanības lokā ir valsts austrumu robežas stiprināšana, civilās aizsardzības sistēmas pilnveidošana, mūsu dienestu materiāli tehniskās bāzes modernizācija," uzsvēris Kučinskis.

Vācija vienmēr ir bijusi viena no uzticamākajām un tuvākajām Latvijas partnerēm, un tas pilnībā attiecas uz iekšlietu jomu. To pierāda intensīva un veiksmīga divpusējā sadarbība starp abu valstu tiesībaizsardzības iestādēm, kā arī sadarbība starptautiskajās kriminālpolicijas organizācijās. Vācija ir svarīgs Latvijas partneris Eiropas.

Kučinskis ceturtdien arī tikās ar Spānijas vēstnieku Manuelu Alhamu Orenesu. Tikšanās laikā tika apspriesti jautājumi, kas saistīti ar abu valstu sadarbību drošības jomā.

Kučinskis uzteica labo abu valstu sadarbību drošības jomā starptautisko organizāciju formātos, un abas puses bija vienisprātis par nepieciešamību stiprināt šo sadarbību divpusējā līmenī.

"Uzskatu, ka Latvijas un Spānijas tiesībaizsardzības iestāžu sadarbībai ir labas attīstības perspektīvas un liels izaugsmes potenciāls," norādījis Kučinskis.

Uzsvars sarunās tika likts uz problemātiku saistībā ar nelegālo migrantu plūsmas ierobežošanu. Iekšlietu ministrs norādīja, ka pagājušā gada decembrī vien Baltkrievijas-Latvijas robežu nelegāli mēģināja šķērsot 1500 migrantu.

Latvija robežsargi sadarbojas ar saviem Spānijas kolēģiem, lai nodrošinātu robežu drošību un operatīvo sadarbību, apmainītos ar informāciju starp tiesībaizsardzības amatpersonām, kas veic robežkontroli un imigrācijas kontroli, identificētu iespējamos riskus un draudus robežu drošībai, izveidotu un apmainītos ar paraugpraksi robežu pārvaldībā.

Militārās pamatapmācības kursu absolvēs 31 jaunais karavīrs
Rīga, 20.janv., LETA. Ādažu militārajā bāzē šodien notiks profesionālā dienesta militārās pamatapmācības kursa izlaidums, aģentūru LETA informēja Nacionālie bruņotie spēki (NBS).

Rīga, 20.janv., LETA. Ādažu militārajā bāzē šodien notiks profesi...

Mazajā ģildē notiks barikāžu aizstāvju atceres dienas koncerts
Rīga, 20.janv., LETA. Mazajā ģildē šodien plkst.19 notiks atceres dienas koncerts "Janvāra ugunskurs", pieminot 1991.gada barikāžu laiku, aģentūru LETA informēja Mazās ģildes pārstāve Elīna Čipāne.

Rīga, 20.janv., LETA. Mazajā ģildē šodien plks...

Būs zināms tiesas spriedums par "Pirmās Evaņģēliskās Jēzus draudzes" darbības izbeigšanu
Rīga, 20.janv., LETA. Vidzemes apgabaltiesā šodien būs pieejams nolēmums bijušā ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera lietā par reliģiskās organizācijas "Pirmā Evaņģēliskā Jēzus draudze" darbības izbeigšanu, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Rīga, 2...



Komentāri