lv
td69ecESEwVsYoCTGD24g5QD4dkOIBxA4nhhlFfz
1142532

Militārās pamatapmācības kursu absolvēs 31 jaunais karavīrs

Militārās pamatapmācības kursu absolvēs 31 jaunais karavīrs
Rīga, 20.janv., LETA. Ādažu militārajā bāzē šodien notiks profesionālā dienesta militārās pamatapmācības kursa izlaidums, aģentūru LETA informēja Nacionālie bruņotie spēki (NBS).

Rīga, 20.janv., LETA. Ādažu militārajā bāzē šodien notiks profesionālā dienesta militārās pamatapmācības kursa izlaidums, aģentūru LETA informēja Nacionālie bruņotie spēki (NBS).

31 jaunais karavīrs trīs mēnešu laikā tika apmācīts un sagatavots turpmākajam dienestam, kuru turpinās kādā no Nacionālo bruņoto spēku regulāro spēku vai Zemessardzes vienībām.

Militārās pamatapmācības kursam ir divi posmi - teorētiskais un praktiskais. Karavīri vispirms apgūst ierindas un ieroču apmācību, šaušanas un sakaru pamatus, taktiku, kartes un kompasa lasīšanu, pirmās palīdzības sniegšanu, kā arī citas karavīram nepieciešamās zināšanas. Otrajā apmācības posmā jaunie karavīri iegūtās zināšanas nostiprina praktiski lauka apstākļos.

Nacionālie bruņotie spēki aicina pieteikties profesionālajam dienestam ne tikai Latvijā, bet arī ārvalstīs dzīvojošos Latvijas pilsoņus. Atgriezties aktīvajā dienestā tiek aicināti arī karavīri, kuri savulaik ir atvaļinājušies rezervē, bet dienesta pakāpei noteiktais maksimālais vecums vēl ļauj slēgt profesionālā dienesta līgumu.

Izvēloties profesionālo dienestu, karavīri iegūst stabilitāti, konkurētspējīgu un motivējošu atlīdzību, kā arī plašas sociālās garantijas, tajā skaitā valsts apmaksātu veselības aprūpi un garantētu izdienas pensiju, kas var sasniegt līdz pat 80% no saņemtā atalgojuma.

Profesionālais dienests nodrošina arī karjeras izaugsmi, bezmaksas apmācību dažādās specialitātēs, svešvalodu apguvi un kvalifikācijas celšanu citās dienestam nepieciešamās jomās. Karavīriem ir iespēja strādāt saliedētā komandā, iegūstot pieredzi dažādās militārajās mācībās Latvijā un ārvalstīs, kā arī pieteikties dalībai starptautiskajās operācijās.

Mazajā ģildē notiks barikāžu aizstāvju atceres dienas koncerts
Rīga, 20.janv., LETA. Mazajā ģildē šodien plkst.19 notiks atceres dienas koncerts "Janvāra ugunskurs", pieminot 1991.gada barikāžu laiku, aģentūru LETA informēja Mazās ģildes pārstāve Elīna Čipāne.

Rīga, 20.janv., LETA. Mazajā ģildē šodien plks...

Būs zināms tiesas spriedums par "Pirmās Evaņģēliskās Jēzus draudzes" darbības izbeigšanu
Rīga, 20.janv., LETA. Vidzemes apgabaltiesā šodien būs pieejams nolēmums bijušā ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera lietā par reliģiskās organizācijas "Pirmā Evaņģēliskā Jēzus draudze" darbības izbeigšanu, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Rīga, 2...

Ogrē notiks 1991.gada barikāžu atceres pasākums
Rīga, 20.janv., LETA. Šodien plkst.18 Ogrē, Brīvības ielas gājēju posmā pie Latvijas valsts monumentālā karoga pašvaldība aicina iedzīvotājus piedalīties pasākumā 1991.gada janvāra vēsturisko notikumu atcerei, aģentūru LETA informēja pašvaldībā. ...


Komentāri