lv
PsmeE4KU8B0UlmgftNcVXfDSvz6fuAz9Z0PkaUMw
1142502

LVC: Daudzviet Latvijā apledo autoceļi

LVC: Daudzviet Latvijā apledo autoceļi
Rīga, 21.janv., LETA. Sestdienas rītā autoceļi Latvijā daudzviet apledo, aģentūru LETA informēja VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Rīga, 21.janv., LETA. Sestdienas rītā autoceļi Latvijā daudzviet apledo, aģentūru LETA informēja VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Sestdienas rītā sniegs un apledojums daudzviet Latvijā apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem. 

Sniegotos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 86 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir visā Latvijā izņemot Liepājas, Saldus, Jelgavas un Bauskas apkārtnē.

Nokrišņu un atkušņa ietekmē saglabājas šķīdonis uz grants ceļiem Kurzemē un valsts dienvidu daļā, patlaban transportlīdzekļa masas ierobežojumi ieviesti 44 grants ceļu posmos. 

Vienlaikus grants ceļi daudzviet joprojām ir apledojuši, tāpēc autovadītājiem jāizvēlas drošs braukšanas ātrums un jārēķinās ar papildu laiku ceļā. Vietām braukšanu apgrūtina arī risas un bedres ledū, kas izveidojušās, kūstot sniega kārtai, ar kuru grants ceļi tiek uzturēti ziemā.

Visvairāk posmu ar pagaidu masas ierobežojumiem šķīdoņa dēļ ir Kurzemē un valsts centrālajā daļā.

Šķīdoņa laikā braukšanas apstākļi uz grants ceļiem būtiski pasliktinās, jo ceļa segas būs pārmitrinātas, zaudēs nestspēju. 

Lai nestspēju zaudējušie autoceļi netiktu neatgriezeniski sabojāti, uz tiem tiek ieviesti autotransporta masas ierobežojumi – tiek liegta pārvietošanās transportam, kas smagāks par 10 tonnām.

Lidosta "Rīga" plāno investēt līdz 100 000 eiro jauna zīmola izveidē
Rīga, 21.janv., LETA. AS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" plāno investēt līdz 100 000 eiro jauna zīmola un vizuālās identitātes izstrādē, aģentūrai LETA pastāstīja lidostas "Rīga" pārstāve Ilze Salna.

Rīga, 21.janv., LETA. AS "Starptautiskā lidos...

Šlesers sagaida Juraša, Bordāna un Rasmusena pratināšanu par bankām

Partijas "Latvija pirmajā vietā" priekšsēdētājs Ainārs Šlesers sagaida bijušo 13.Saeimas politiķu Jura Juraša, Jāņa Bordāna un bijušā NATO ģenerālsekretāra Andersa Foga Rasmusena "pratināšanu" gaidāmajā parlamentārās izmeklēšanas komisijā par Latvijā n...

VM izstrādājusi mācību filmu pusaudžiem par narkotiskajām vielām

Veselības ministrija (VM) kopā ar ekspertiem ir izstrādājusi mācību filmu pusaudžiem par narkotiskajām vielām un to radītajām sekām, skaidrojot atkarību raisošo vielu būtību un to, kā palīdzēt pateikt "nē" narkotikām, aģentūrai LETA pavēstīja VM Sabied...



Komentāri