lv
ADVAG2CxRDNRXnFemQXCTBicSC2ff6MGR1sSmrr9
1142485

ST aprīļa beigās vērtēs pamatu zvērināta advokāta izslēgšanai no zvērinātu advokātu skaita

ST aprīļa beigās vērtēs pamatu zvērināta advokāta izslēgšanai no zvērinātu advokātu skaita

Satversmes tiesa (ST) 27.aprīlī skatīs lietu par normu, kas noteic pamatu zvērināta advokāta izslēgšanai no zvērinātu advokātu skaita, informēja ST.

Pret pieteikuma iesniedzēju tika sākts kriminālprocess, taču vēlāk ar procesa virzītāja lēmumu tas tika izbeigts uz nereabilitējoša pamata. Pieteikuma iesniedzēja ir kāda zvērināta advokāte.

Viņa lūdz ST izvērtēt Advokatūras likuma 16.panta 3.punkta atbilstību Satversmes 106.panta pirmajam teikumam.

Saskaņā ar Advokatūras likuma 16.panta 3.punktu no zvērinātu advokātu skaita izslēdz personas, pret kurām kriminālprocess par tīša noziedzīga nodarījuma izdarīšanu izbeigts uz nereabilitējoša pamata.

Savukārt Satversmes 106.panta pirmais teikums nosaka, ka ikvienam ir tiesības brīvi izvēlēties nodarbošanos un darbavietu atbilstoši savām spējām un kvalifikācijai.

Zvērināta advokāte norāda, ka apstrīdētā norma neparedz Latvijas Zvērinātu advokātu padomei rīcības brīvību lēmuma par personas izslēgšanu no zvērinātu advokātu skaita pieņemšanā un tādējādi šī norma viņai radīs Satversmes 106.panta pirmajā teikumā ietverto pamattiesību, proti, tiesību brīvi izvēlēties nodarbošanos, aizskārumu. Pēc pieteikuma iesniedzējas ieskata, apstrīdētajā normā ietvertais absolūtais aizliegums ir pārlieku plašs un nav samērīgs.

Ostapenko svētdien Austrālijas atklātā čempionāta astotdaļfinālā tiksies ar Gofu

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko svētdien Melburnā Austrālijas atklātā čempionāta astotdaļfinālā tiksies ar amerikānieti Koko Gofu.

Mačs pēc nozīmes otrajā kortā sāksies ne ātrāk par plkst.4 pēc Latvijas laika.

Ostapenko WTA rangā i...

Nākamnedēļ atklās kampaņu Tavs toksiskais pirkstiņš? Ko tā paudīs?

Lai informētu sabiedrību un vērstu uzmanību uz videi kaitīgo atkritumu bīstamību, kā arī veicinātu bateriju šķirošanu un nodošanu specializētajos savākšanas punktos, AS "Latvijas zaļais punkts" sadarbībā ar SIA "Eco Baltia vide" un bāru tīklu "Ezītis m...

Aptauja: Tikai 38% respondentu dienā izdzer divus litrus ūdens

Tikai 38% respondentu dienā izdzer divus litrus ūdens, secināts "Benu aptiekas" Veselības monitoringa datos, kas iegūti sadarbībā ar pētījumu kompāniju SKDS.

Aptaujas dati liecina, ka gandrīz puse jeb 49% respondentu, ka dienā izdzer aptuveni litru ūden...



Komentāri