lv
pVrpblYmd6sgQBuvRi5s6WLEz9jcjlZPhYuG17LJ
1142142

Slēgtā sēdē spriedīs par AST un ST tarifu pieauguma ietekmi uz tautsaimniecību

Slēgtā sēdē spriedīs par AST un ST tarifu pieauguma ietekmi uz tautsaimniecību
Rīga, 18.janv., LETA. Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā šodien paredzēts spriest par AS "Augstsprieguma tīkls" un AS "Sadales tīkls" tarifu nākotnes pieauguma ietekmi uz tautsaimniecības konkurētspēju un atjaunīgās enerģijas ražošanu.

Rīga, 18.janv., LETA. Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā šodien paredzēts spriest par AS "Augstsprieguma tīkls" un AS "Sadales tīkls" tarifu nākotnes pieauguma ietekmi uz tautsaimniecības konkurētspēju un atjaunīgās enerģijas ražošanu.

Komisijas slēgtā sēde paredzēta plkst.10 Jēkaba ielā 10/12, 409.telpā.

Kā ziņots, ekonomikas ministre Ilze Indriksone (NA) ir uzdevusi AS "Latvenergo" kapitāla daļu turētājam, Ekonomikas ministrijas (EM) valsts sekretāram Edmundam Valantim, uzdot "Latvenergo" padomei nekavējoties veikt visas nepieciešamās darbības, lai tiktu sasaukta "Latvenergo" meitas kompānijas AS "Sadales tīkls" ārkārtas akcionāru sapulce, kurā tiktu izvērtēts elektroenerģijas sadales tarifu projekta izstrādes process, aģentūrai LETA pavēstīja EM.

Sapulcē būtu vērtējams Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai 2022.gada 3.novembrī iesniegtā elektroenerģijas sadales sistēmas pakalpojumu tarifu projekta izstrādes process, publiskajā telpā paustā informācija, kā arī vērtēta "Sadales tīkls" pārvaldes institūciju rīcība saistībā ar elektroenerģijas sadales sistēmas pakalpojumu tarifu projekta akceptēšanu un iesniegšanu izskatīšanai SPRK.

Indriksone norāda, ka "elektroenerģijas sadales tarifs attiecas uz visiem elektroenerģijas lietotājiem - gan mājsaimniecību klientiem, gan uzņēmējiem un citiem juridiskajiem lietotājiem. Laikā, kad piedzīvojam ilgstošus energoresursu cenu pieauguma rekordus, katram papildu izmaksu pieaugumam ir jābūt ļoti pamatotam un publiskajā komunikācijā ir jāskaidro datos balstīti lēmumi".

"Šobrīd primāri ir sagatavot atbilstošu un pamatotu elektroenerģijas sadales tarifu projektu, lai netiktu kavēta iesniegšanas un izvērtēšanas procedūra, un lai iedzīvotāji un uzņēmēji savlaicīgi būtu informēti par tarifu izmaiņām," pauž Indriksone. Vienlaikus ministre uz uzdevusi vērtēt arī sadales tarifu projekta izstrādes procesu, kā arī "Sadales tīkls" valdes un padomes rīcību tarifu projekta sagatavošanas gaitā.

2022.gada 23.novembrī ekonomikas ministre uz sarunu aicināja "Sadales tīkls" valdi un padomi, kā arī "Latvenergo" vadību, lai pārrunātu SPRK pērn, 3.novembrī iesniegto elektroenerģijas sadales sistēmas pakalpojumu tarifu projektu un tajā paredzēto neproporcionālo un dažos segmentos nesamērīgi straujo izmaksu kāpumu. Tikšanās laikā Indriksone aicināja pārskatīt sagatavoto tarifu projektu un iesniegt pamatojumu par katru tarifu projekta pozīciju.

Jau vēstīts, ka "Sadales tīklu" pērn piedāvātais tarifu pieauguma projekts raisīja ažiotāžu un jautājumus par tā pamatotību.

Jaunais 'Moskvich' – kas patiesībā slēpjas aiz šīs atjaunotās padomju markas modeļa
Maskavas autosalonos šomēnes nonākuši pirmie saražotie "Moskvich 3" modeļa spēkrati – tas ir pirmais atjaunotās padomju automobiļu markas jaunais modelis. Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā pērn agresorvalsts tirgu pameta praktiski visi ārvalstu autoražot...
Rosinās atteikšanos no būvju tehniskās inventarizācijas lietām

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vadītāja Daiga Mieriņa (ZZS) nolēmusi rosināt atteikties no būvju tehniskās inventarizācijas lietām, kas, viņas ieskatā, esot nevajadzīgas paliekas no padomju laikiem.

Būvju tehniskās inventarizācijas li...

papildināta - Valdība neskata jautājumu par Krievijas pilsoņu valsts valodas prasmju pārbaudes darbu kārtību
(Pievienota 2.rindkopa)

(Pievienota 2.rindkopa)

Rīga, 17.janv., LETA. Valdība otrdien atlika jautājuma izskatīšanu par Krievijas pilsoņu valsts valodas prasmju pārbaudes darbu kārtošanas periodu no 11.aprīļa līdz 31.jūlijam.

Aģentūrai LETA izgl...



Komentāri