lv
HBNpmX9tFdIu9jDEAD9KAxV4PJn0DCO66ZDRSv0n
1138942

Pārdala 1,24 miljonus eiro pabalsta izmaksai Ukrainas iedzīvotājiem

Pārdala 1,24 miljonus eiro pabalsta izmaksai Ukrainas iedzīvotājiem

Valdība šodien lēma pārdalīt līdzekļus 1,24 miljonu eiro apmērā vienreizēja nodarbinātības vai pašnodarbinātības uzsākšanas pabalsta izmaksai Ukrainas iedzīvotājiem.

Labklājības ministrijas (LM) izstrādātais rīkojuma projekts paredz apropriācijas pārdali no budžeta resora programmas "Finansējums Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likumā noteikto pasākumu īstenošanai" 1,24 miljona eiro apmērā uz LM pamatbudžeta apakšprogrammu "Nodarbinātības valsts aģentūras darbības nodrošināšana". Tas nepieciešams, lai nodrošinātu 2000 Ukrainas civiliedzīvotājiem vienreizēju nodarbinātības vai pašnodarbinātības sākšanas pabalsta izmaksu vienas minimālās mēneša darba algas apmērā, kas netiek aplikts ar iedzīvotāju ienākuma nodokli.

LM skaidro, ka tas varētu būt pietiekami 2023.gada pirmajam ceturksnim. Nākamais finansējuma pieprasījums tiks sagatavots atkarībā no darbā iekārtošanās tendencēm.

Šādu atbalstu personai paredzēts izmaksāt vienu reizi. Atbalsta izmaksu nodrošinās Nodarbinātības valsts aģentūra, pamatojoties uz personas iesniegumu. Ievērojot minētā atbalsta mērķi, tā pieprasīšanas termiņš ir ierobežots ar vienu mēnesi no darba tiesisko attiecību uzsākšanas dienas.

Līdz 2023.gada 9.janvārim nodarbinātības uzsākšanas pabalstu bija pieprasījuši 10 740 Ukrainas civiliedzīvotāji, savukārt pašnodarbinātības uzsākšanas pabalstu – 91 Ukrainas civiliedzīvotājs. 2022.gadā kopumā LM šim nolūkam tika piešķirts finansējums 5,65 miljonu eiro apmērā, kas paredzēja nodrošināt pabalsta izmaksu 11 300 Ukrainas civiliedzīvotājiem.

Tāpat Ukrainas civiliedzīvotājiem joprojām tiek nodrošināta iespēja saņemt visus Nodarbinātības valsts aģentūras sniegtos pakalpojumus, tajā skaitā piedalīties Nodarbinātības valsts aģentūras organizētajos aktīvajos nodarbinātības un preventīvajos bezdarba samazināšanas pasākumos, kuros līdz 2023.gada sākumam jau bija piedalījušies 1198 Ukrainas civiliedzīvotāji.

Slovēnija pagarina Krško AES darbību līdz 2043.gadam

Slovēnijas vienīgā atomelektrostacija (AES) saņēmusi vides un drošības atļaujas, kas nepieciešamas, lai pagarinātu tās darbības ilgumu līdz 2043.gadam, paziņoja Slovēnijas valdība.

"Ņemot vērā iespējamu enerģijas krīzi nākamajā ziemā, ārkārtīgi svarīgi,...

Vācijas policija aizturējusi klimata aktīvisti Grētu Tūnbergu
Vācijas policija otrdien aizturējusi zviedru klimata aktīvisti Grētu Tūnbergu kopā ar aktīvistu grupu, kas protestēja pie Luceratas ciemata.
Daļa no pedofiliem strādā IT jomā, un viņiem ir zināmi slēpšanās veidi, novērojusi policija
Policija savā praksē novērojusi, ka daļa no pedofiliem strādā informācijas tehnoloģiju (IT) jomā un viņiem ir zināmi veidi, kā slēpt savu patieso atrašanās vietu, otrdien Saeimas Sociālo un darba lietu komisijā pastāstīja Valsts policijas Kibernoziegum...


Komentāri