lv
3VTAchsyRw73TO8G1oA5s04iE7KJIhiJHC7bbLp9
1138941

Slovēnija pagarina Krško AES darbību līdz 2043.gadam

Slovēnija pagarina Krško AES darbību līdz 2043.gadam

Slovēnijas vienīgā atomelektrostacija (AES) saņēmusi vides un drošības atļaujas, kas nepieciešamas, lai pagarinātu tās darbības ilgumu līdz 2043.gadam, paziņoja Slovēnijas valdība.

"Ņemot vērā iespējamu enerģijas krīzi nākamajā ziemā, ārkārtīgi svarīgi, lai Krško AES šogad netiktu slēgta, bet atbilstu visām prasībām attiecībā uz darbības turpināšanu," norādīja Slovēnijas infrastruktūras ministrs Bojans Kumers.

Krško AES atrodas Slovēnijas dienvidrietumos netālu no Horvātijas robežas. Astoņdesmitajos gados amerikāņu būvētā AES pieder kopīgi Slovēnijai un Horvātijai.

Sākotnēji Krško AES bija plānots slēgt 2023.gadā, taču 2015.gadā Slovēnija un Horvātija vienojās pagarināt tās darbības ilgumu vēl par 20 gadiem.

Vienlaikus Slovēnija arī plāno Krško AES būvēt otru kodolreaktoru, taču valdība paziņojusi, ka galīgais lēmums par šo investīciju veikšanu tiks pieņemts vien tad, ja valsts iedzīvotāji referendumā atbalstīs šo ieceri. Datums šim referendumam vēl nav noteikts.

2008.gadā noplūde spēkstacijas reaktora dzesēšanas sistēmā izraisīja Eiropas mēroga trauksmi.

Vācijas policija aizturējusi klimata aktīvisti Grētu Tūnbergu
Vācijas policija otrdien aizturējusi zviedru klimata aktīvisti Grētu Tūnbergu kopā ar aktīvistu grupu, kas protestēja pie Luceratas ciemata.
Daļa no pedofiliem strādā IT jomā, un viņiem ir zināmi slēpšanās veidi, novērojusi policija
Policija savā praksē novērojusi, ka daļa no pedofiliem strādā informācijas tehnoloģiju (IT) jomā un viņiem ir zināmi veidi, kā slēpt savu patieso atrašanās vietu, otrdien Saeimas Sociālo un darba lietu komisijā pastāstīja Valsts policijas Kibernoziegum...
Ukraina: Putins pavēlējis līdz martam sagrābt Donbasu
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis uzskata, ka Krievija cenšas pārņemt iniciatīvu karā. Par to, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins pavēlējis līdz martam sagrābt Donbasu, ziņo Ukrainas izlūkdienests, gan atzīstot, ka šis ir tikai kārtējais t...


Komentāri