lv
goKpi8PGT4g6zUwq2lgVQXWMqgkzdIdda1jXe4Tn
1136384

Pārņems nelikumīgi izcirsto dabas parka Piejūra zemes gabalu

Pārņems nelikumīgi izcirsto dabas parka Piejūra zemes gabalu

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) pārņems no Finanšu ministrijas Pirms vairāk nekā 10 gadiem nelikumīgi izcirsto dabas parka "Piejūra" zemes gabalu, šodien lēma valdība.

VARAM to pārņems savā valdījumā, lai nodrošinātu, ka valsts īpašumā saglabājas viena puse domājamās daļas no dabas parkā "Piejūra" ietvertā nekustamā īpašuma, 2399 kvadrātmetrus lielā zemes gabala Rīgā, Dzintara ielā 61D pie Buļļupes.

Nekustamā īpašuma kadastrālā vērtība ir 2399 eiro.

Mežs zemesgabalā tika pretlikumīgi izcirsts un veikta patvaļīgā būvniecība vēl pirms īpašuma tiesību nostiprināšanas zemesgrāmatā uz pusi domājamo daļu no nekustamā īpašuma uz valsts vārda Finanšu ministrijas personā.

Saskaņā ar Valsts meža dienesta 2012.gadā sniegto informāciju 2010.gada janvārī tika konstatēts, ka visā zemesgabala platībā pilnībā nocirsta mežaudze. Par to Valsts policija ierosināja kriminālprocesu, kas 2011.gada 9.martā tika apturēts, jo noziegumu izdarījušo personu nebija iespējams konstatēt.

Zemesgabals ir atbrīvots no iepriekš konstatētā šķembu seguma un atjaunota virsējā augsnes kārta - izlīdzināta melnzeme, tādējādi radot iespēju atjaunoties mežam dabiski.

Ņemot vērā, ka Finanšu ministrija nav spējusi vienoties ar otru kopīpašnieku par meža atjaunošanai sējot vai stādot nepieciešamo izmaksu segšanu, meža atjaunošana nav veikta.

Dabas parks "Piejūra" iekļauts Latvijas Natura 2000 - Eiropas nozīmes aizsargājamo dabas teritoriju sarakstā.

Pirms zemesgabalā esošā meža nelikumīgas izciršanas tas daļēji tika noteikts kā Eiropas Savienības nozīmes biotops - "Mežainas jūrmalas kāpas", tāpat kā apkārt esošie meži, kuriem Eiropas Savienības nozīmes biotopa statuss ir joprojām.

Piešķir valsts atbalstu pašvaldībām atlīdzības palielināšanai aprūpētājiem

Valdība šodien lēma piešķirt valsts atbalstu pašvaldībām atlīdzības palielināšanu aprūpētājiem ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijās.

Labklājības ministrijas izstrādātais noteikumu projekta mērķis ir nodrošināt, ka valsts a...

Būves ekspluatāciju apturēt varētu 3 reizes nenodrošināta ugunsdrošības pārbaude

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija šodien izskatīšanai otrajā lasījumā atbalstīja grozījumus Ugunsdrošības un ugunsdzēsības likumā, kas paredz iespēju apturēt būves ekspluatāciju, ja trīs reizes nebūs nodrošināta ugunsdro...

Ministru prezidents varēs izveidot MK tematisko komiteju

Valdība otrdien apstiprināja tiesību akta projektu, kas paredz, ka Ministru prezidents ar rīkojumu var izveidot Ministru kabineta (MK) tematisko komiteju, lai nodrošinātu sistemātisku un plānotu darbu noteiktā jomā, kā arī koordinētu un risinātu dažādu...



Komentāri