lv
RLSQmSHT90ZzwjLYJzNK8DJRfantoDjhQpHTaAgf
1136382

Būves ekspluatāciju apturēt varētu 3 reizes nenodrošināta ugunsdrošības pārbaude

Būves ekspluatāciju apturēt varētu 3 reizes nenodrošināta ugunsdrošības pārbaude

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija šodien izskatīšanai otrajā lasījumā atbalstīja grozījumus Ugunsdrošības un ugunsdzēsības likumā, kas paredz iespēju apturēt būves ekspluatāciju, ja trīs reizes nebūs nodrošināta ugunsdrošības pārbaude.

Likumprojekts paredz tiesības Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) amatpersonai, veicot valsts ugunsdrošības uzraudzību, bez iepriekšēja brīdinājuma pieņemt lēmumu par būves, tās daļas vai būvobjekta ekspluatācijas apturēšanu, ja par ugunsdrošību objektā atbildīgā persona trīs reizes nav nodrošinājusi plānotās vai neplānotās ugunsdrošības pārbaudes veikšanu.

Patlaban amatpersonas ar speciālajām dienesta pakāpēm valsts ugunsdrošības uzraudzības procesā veic plānotās un neplānotās ugunsdrošības pārbaudes. Plānotās ugunsdrošības pārbaudes veic saskaņā ar VUGD apstiprinātu ugunsdrošības pārbaužu plānu, bet neplānotās - pamatojoties uz VUGD rakstveida lēmumu.

Praksē ir gadījumi, kad VUGD nevar iekļūt vai netiek ielaists objektā, lai varētu veikt ugunsdrošības pārbaudes, arī gadījumos, kad par ugunsdrošību objektā atbildīgā persona bijusi par pārbaudi vairākkārt informēta. Ugunsdrošības uzraudzības neveikšana var novest pie traģiskām sekām, likumprojekta anotācijā atzīmē tā autori.

Ministru prezidents varēs izveidot MK tematisko komiteju

Valdība otrdien apstiprināja tiesību akta projektu, kas paredz, ka Ministru prezidents ar rīkojumu var izveidot Ministru kabineta (MK) tematisko komiteju, lai nodrošinātu sistemātisku un plānotu darbu noteiktā jomā, kā arī koordinētu un risinātu dažādu...

Šolcs aizsardzības ministra amatam izvirza Borisu Pistoriusu
Vācijas kanclers Olafs Šolcs otrdien aizsardzības ministra amatam izvirzīja Lejassaksijas federālās zemes iekšlietu ministru Borisu Pistoriusu.
Aptauja: Agresija pret Ukrainu ir iedragājusi Krievijas starptautisko reputāciju
Krievijas iebrukums Ukrainā ir iedragājis Maskavas globālo reputāciju, lielākajai daļai valstu saglabājot pozitīvāku skatījumu par Ukrainu, liecina jaunākā "Morning Consult" aptauja, uz kuras rezultātiem atsaucas portāls "Politico".


Komentāri