lv
HHyf9XmZfeINQja9arGCvWHwV8XiqPlkLcSq3vup
1135105

Vācijas aizsardzības ministra amatam izvirzīts Pistoriuss

Vācijas aizsardzības ministra amatam izvirzīts Pistoriuss

Vācijas kanclers Olafs Šolcs otrdien aizsardzības ministra amatam izvirzīja Lejassaksijas federālās zemes iekšlietu ministru Borisu Pistoriusu.

"Pistoriuss ir ārkārtīgi pieredzējis politiķis, kuram ir administratīvā pieredze, kurš gadiem ilgi bijis iesaistīts drošības politikā, un, ņemot vērā viņa kompetenci, pārliecinātību un plašo sirdi, ir īstais cilvēks, kam jāvada Bundesvērs cauri šai laikmetu maiņai," sacīja Šolcs, paziņojot par Pistoriusa izvirzīšanu.

Paredzēts, ka Pistoriuss amata zvērestu parlamentā dos ceturtdien, informēja valdības preses sekretārs Štefans Hēbeštreits..

Pistoriuss, kurš, tāpat kā Šolcs, ir sociāldemokrāts, ir Lejassaksijas iekšlietu ministrs kopš 2013.gada.

Jau ziņots, ka pirmdien demisionēja līdzīnējā Vācijas aizsardzības ministre Kristīne Lambrehte, kurai tika pārmestas kļūdas ministres darbā un komunikācijā.

Spēkā stājies spriedums par terorismu slavinoša satura materiālu izplatīšanu

Spēkā stājies Rīgas pilsētas tiesas Vidzemes priekšpilsētas pērnā gada spriedums, ar kuru kādam vīrietim par terorismu slavinoša satura materiālu izplatīšanu un terorisma sekmēšanu piespriests divu gadu nosacīts cietumsods un probācijas uzraudzība un s...

Pretplūdu risinājumi - celt dambjus vai tīrīt upju gultnes

Ņemot vērā, ka plūdu situācijas rodas vienās un tajās pašās teritorijās, pašvaldībām ir jāatrod labākie pretplūdu risinājumi, piemēram, celt dambjus, tīrīt upju gultnes vai veikt citus pasākumus, teica vides aizsardzības un reģionālās attīstības minist...

Trīs ārvalstu NVO atsāk darbu Afganistānā

Pēc talibu varasiestāžu garantijām, ka sievietēm tiks atļauts turpināt strādāt veselības aprūpes sektorā, trīs vadošās ārvalstu palīdzības organizācijas atsākušas darbu Afganistānā.

Organizācija "Glābiet bērnus", Starptautiskā glābšanas komiteja (IRC) u...



Komentāri