lv
Fu23dJe18PwuHCVdkvwWwN82t7y6bohHrpq9fNzk
1133823

Ukraina un Krievija strādā pie vērienīgas gūstekņu apmaiņas

Ukraina un Krievija strādā pie vērienīgas gūstekņu apmaiņas

Ukraina un Krievija strādā pie vērienīgas gūstekņu apmaiņas, un tās ietvaros kopumā varētu tikt apmainīts 1000 gūstekņu, pirmdien pavēstīja Turcijas ombudsmens Šerefs Malkočs.

"Sanāksmē, kurā es piedalījos, Ukrainas ombudsmens [Dmitro Lubiņecs] nodeva Krievijas pusei 800 cilvēku sarakstu. Krievijas ombudsmene [Tatjana Moskaļkova] nodeva Ukrainas ombudsmenam 200 cilvēku sarakstu. Bet ar to notikums neaprobežojās. Ir ievainoto, gūstekņu saraksti. Turklāt ir tūkstoši bērnu, ir sievietes, ir arī citas problēmas," sacīja Malkočs.

"Ja mēs spēsim izveidot "Stambulas platformu", šos jautājumus apspriest kļūst vieglāk. Mēs esam šī mehānisma izveides procesā."

Sanāksmes beigās Ukrainas un Krievijas ombudsmeņi panākuši principiālu vienošanos par aptuveni 40 izmaiņām sarakstos, kas pamatā skar ievainotos.

Turcija ir gatava Stambulā izveidot "humānu koridoru" šādām apmaiņām, sacīja Malkočs.

Savukārt Turcijas prezidentam Redžepam Tajipam Erdoganam atkal bijušas sarunas ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, un Erdogans atkal piedāvājis savu starpniecību Ukrainas un Krievijas sarunās.

Pedagogi var pieteikties uz bezmaksas lekcijām par kino valodu un teoriju

Kinoteātris "Kino bize" ar Eiropas Ekonomikas zonas un Norvēģijas grantu atbalstu šajā mācību gadā īsteno kinoizglītības programmu "Pēcstundas", piedāvājot pedagogiem un izglītības iestāžu pārstāvjiem sešu bezmaksas lekciju ciklu.

Kā informēja kinoteātr...

Izbeidz tiesvedību uzņēmēja Šustoroviča lietā

Rīgas rajona tiesa Jūrmalā pērnā gada 30.novembrī lēma izbeigt tiesvedību daļā, kurā ASV pilsonis Aleksandrs Šustorovičs lūdza atzīt viņa īpašuma tiesības Jūrmalas īpašumam "Villa Marta", informēja tiesā.

Tiesā informē, ka uzņēmējs atteicās no prasības ...

Apkures tarifs samazinās Piņķos, Aizkrauklē, Alūksnē un Daugavpilī. Kur pieaug?

No 1.februāra siltumenerģijas tarifi samazināsies Piņķos, Aizkrauklē, Alūksnē un Daugavpilī, bet palielināsies - Bauskā un Valmierā, informēja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) pārstāvji.

SIA "Babītes siltums" siltumenerģijas tarifs l...



Komentāri