lv
lIV5UT8HwT7SfLDiWTEH1jPnuBoYg5MysenNGGVv
1133822

Pedagogi var pieteikties uz bezmaksas lekcijām par kino valodu un teoriju

Pedagogi var pieteikties uz bezmaksas lekcijām par kino valodu un teoriju

Kinoteātris "Kino bize" ar Eiropas Ekonomikas zonas un Norvēģijas grantu atbalstu šajā mācību gadā īsteno kinoizglītības programmu "Pēcstundas", piedāvājot pedagogiem un izglītības iestāžu pārstāvjiem sešu bezmaksas lekciju ciklu.

Kā informēja kinoteātrī, kino profesionāļu vadībā skolotājiem būs iespēja apgūt kino valodas un teorijas galvenos rīkus, lai atklātu kinomākslas pasauli un veidus, kā filmas radoši un jēgpilni iekļaut mācību procesā.

Lekcijas sāksies 7.februārī un tās notiks tiešsaistē, platformā "Zoom" otrdienu vakaros plkst.18 reizi divās nedēļās. Lekcijas būs pieejamas bez maksas. Papildus semestra garumā dalībniekiem tiks organizēti filmu seansi ar sarunām par kino.

Nodarbības skolotājiem vadīs kino praktiķi, pētnieki un lektori Daniela Zacmane, Dārta Ceriņa, Adriāna Roze un Dita Stalovska.

Pieteikties lekciju ciklam iespējams, aizpildot formu "Kino bize" mājaslapā, sekojot saitei "kinobize.lv/pecstundas".

Izbeidz tiesvedību uzņēmēja Šustoroviča lietā

Rīgas rajona tiesa Jūrmalā pērnā gada 30.novembrī lēma izbeigt tiesvedību daļā, kurā ASV pilsonis Aleksandrs Šustorovičs lūdza atzīt viņa īpašuma tiesības Jūrmalas īpašumam "Villa Marta", informēja tiesā.

Tiesā informē, ka uzņēmējs atteicās no prasības ...

Apkures tarifs samazinās Piņķos, Aizkrauklē, Alūksnē un Daugavpilī. Kur pieaug?

No 1.februāra siltumenerģijas tarifi samazināsies Piņķos, Aizkrauklē, Alūksnē un Daugavpilī, bet palielināsies - Bauskā un Valmierā, informēja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) pārstāvji.

SIA "Babītes siltums" siltumenerģijas tarifs l...

Arestovičs iesniedzis atlūgumu. Kas par iemeslu?

Ukrainas prezidenta biroja padomnieks Oleksijs Arestovičs otrdien paziņoja, ka iesniedzis atlūgumu saistībā ar saviem kļūdainajiem izteikumiem par Krievijas raķetes trāpījumu dzīvojamai ēkai Dnipro.

"Uzrakstīju iesniegumu par aiziešanu no amata. Gribu r...



Komentāri