lv
Krn7h7VYsmll3Yot1LNZu530KQ4X3y1fuOigByq2
1121663

Čehijas prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā iekļuvuši Pavels un Babišs

Čehijas prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā iekļuvuši Pavels un Babišs

Čehijas prezidenta vēlēšanu pirmajā kārtā uzvarējis bijušais NATO Militārās komitejas priekšsēdētājs ģenerālis Petrs Pavels, kuram otrajā kārtā būs jāsacenšas ar bijušo premjerministru, miljardieri un populistiskās partijas "Neapmierināto pilsoņu akcija" (ANO) dibinātāju Andreju Babišu, liecina galīgie rezultāti.

Par Pavelu balsojuši 35,4% čehu, kamēr Babišu atbalstījuši 35% vēlētāju.

Trešā vadošā kandidāte bijusī universitātes rektore un ekonomikas profesore Danuše Nerudova, kam saskaņā ar aptaujām bija cerības iekļūt otrajā kārtā, ieguvusi tikai 13,9% balsu.

Neviens no pārējiem pieciem kandidātiem nesaņēma vairāk par septiņiem procentiem balsu.

Vēlēšanu otrā kārta notiks 27.-28.janvārī.

Klāt gada depresīvākā diena? Atslābsti – zinātne saka, ka tās ir muļķības
Katru gadu trešā janvāra pirmdiena tiek pasludināta par nomācošāko dienu gadā. Tā tas bijis kopš 2004. gada, kad terminu "blue monday" jeb "drūmā pirmdiena" ieviesa psihologs Klifs Arnols. Turklāt viņš to darīja pēc tūrfirmas pasūtījuma, lai "kvan...
Sprādziens Dņipro: kāpēc Ukraina nespēja notriekt X-22 raķeti?
Ukrainas spēki parasti diezgan veiksmīgi pārtver dažāda tipa Krievijas raķetes un Irānas ražojuma dronus, taču sestdien agresoru raidītā raķete X-22 trāpīja daudzstāvu dzīvojamā ēkā Dņipro. Kāpēc šīs raķetes notriekt ir grūtāk?
Gāzes vada sprādziens Lietuvā: piegādes jauda Latvijai pilnībā atjaunota
Pēc maģistrālā gāzes vada avārijas, kas piektdien,13. janvārī, notika Pasvales rajonā, pilnībā atjaunotas gāzes piegādes jauda Latvijai, tīmekļa vietnē pirmdien ziņo Lietuvas gāzes pārvades sistēmas operators "Amber Grid".


Komentāri