lv
XdPfKIdjiUyGbWnOTWhkswI4qVvAmB94fNdB35z0
1121639

Klāt gada depresīvākā diena? Atslābsti – zinātne saka, ka tās ir muļķības

Klāt gada depresīvākā diena? Atslābsti – zinātne saka, ka tās ir muļķības
Katru gadu trešā janvāra pirmdiena tiek pasludināta par nomācošāko dienu gadā. Tā tas bijis kopš 2004. gada, kad terminu "blue monday" jeb "drūmā pirmdiena" ieviesa psihologs Klifs Arnols. Turklāt viņš to darīja pēc tūrfirmas pasūtījuma, lai "kvantificētu" janvāra nomācošo atmosfēru. Protams, biznesa interesēs – vairs neeksistējošais tūroperators "Sky Travel" vēlējās noskaidrot, kad cilvēki visbiežāk sāk plānot savus atvaļinājumus. Pasludināt vienu dienu par visdrūmāko gadā un tad mudināt nospiedošo garastāvokli "ārstēt", nopērkot aviobiļetes – apmēram tāds bija plāns.
Sprādziens Dņipro: kāpēc Ukraina nespēja notriekt X-22 raķeti?
Ukrainas spēki parasti diezgan veiksmīgi pārtver dažāda tipa Krievijas raķetes un Irānas ražojuma dronus, taču sestdien agresoru raidītā raķete X-22 trāpīja daudzstāvu dzīvojamā ēkā Dņipro. Kāpēc šīs raķetes notriekt ir grūtāk?
Gāzes vada sprādziens Lietuvā: piegādes jauda Latvijai pilnībā atjaunota
Pēc maģistrālā gāzes vada avārijas, kas piektdien,13. janvārī, notika Pasvales rajonā, pilnībā atjaunotas gāzes piegādes jauda Latvijai, tīmekļa vietnē pirmdien ziņo Lietuvas gāzes pārvades sistēmas operators "Amber Grid".
Rumbulā autobuss sadūries ar automašīnu; izveidojies sastrēgums
Pirmdienas vakarpusē Rīgā, Maskavas ielā, notikusi autobusa un vieglās automašīnas avārija, kas radījusi krietnu sastrēgumu, vēsta "Delfi" aculiecinieki.


Komentāri