lv
AOr3fS8Hw5htELcKVuBWTn86NEH348m1VShcIeab
1105026

Brīvostas pārvalde šogad prognozējoši elektroenerģijai tērēs 7,089 miljonus eiro

Brīvostas pārvalde šogad prognozējoši elektroenerģijai tērēs 7,089 miljonus eiro

Rīgas brīvostas pārvalde noslēgusi 7,089 miljonu eiro vērtu līgumu ar AS "Latvenergo" par elektroenerģijas piegādi 2023.gadā, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) informācija.

Rīgas brīvostas pārvaldes izsludinātajā iepirkumā par elektroenerģijas piegādi pieteikumus iesniedza četri pretendeni - SIA "Enefit", kas piedāvāja elektroenerģijas cenu - 0,00813 eiro par kilovatstundu (kWh), SIA "Ignitis Latvija", kas piedāvāja elektroenerģijas cenu - 0,00649 eiro par kWh, "Latvenergo", kas piedāvāja elektroenerģijas cenu - 0,00518 eiro par kWh, un SIA "AOX Trade", kas piedāvāja elektroenerģijas cenu - 0,00525 eiro par kWh.

Līgums ar "Latvenergo", kas piedāvāja zemāko cenu, noslēgts uz 12 mēnešu periodu ar iespēju to pagarināt vēl uz 24 mēnešiem.

Iepirkuma nolikumā skaidrots, ka apmaksa par piegādāto elektroenerģiju tiks veikta reizi mēnesī atbilstoši piedāvātajai maksai par tirdzniecības pakalpojumu, iepriekšējā mēnesī faktiski patērētajam elektroenerģijas daudzumam, iepriekšējā mēnesī faktiskajai "Nord Pool" biržas ik stundas cenai Latvijas reģionā, sadales sistēmas pakalpojumu izmaksām, obligātā iepirkuma un jaudas komponentēm.

"Latvenergo" nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, kā arī ar dabasgāzes tirdzniecību un elektroenerģijas sadales pakalpojumu nodrošināšanu. "Latvenergo" pieder valstij un tās kapitāldaļu turētāja ir Ekonomikas ministrijas. Uzņēmuma obligācijas kotē biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā.

Aptauja: saslimšanas gadījumā 10% Latvijas iedzīvotāju izjūt vainas apziņu

Vispārīgas saslimšanas gadījumā 10% Latvijas iedzīvotāju izjūt vainas vai pienākuma apziņu, tāpēc turpina attālinātu darbu vai mācības, liecina "Mēness aptiekas" un pētījumu aģentūras "Norstat" aptaujas dati.

Visaugstākais rādītājs to iedzīvotāju vidū, ...

Mērs: situācija Jēkabpilī ir normalizējusies, bet joprojām ir smaga un bīstama

Situācija Jēkabpilī ir normalizējusies, bet tā joprojām ir smaga un bīstama, komentējot plūdu norisi pilsētā, preses konferencē pēc Krīzes vadības padomes sēdes sacīja Jēkabpils novada mērs Raivis Ragainis (LZP).

Viņš savā uzrunā pauda pateicību visiem ...

Deputāti jaunnedēļ spriedīs par valsts rīcības plānu sporta politikā

Nākamajā nedēļā notiks Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas sēde, kurā plānots spriest par valsts rīcības plānu sporta politikā.

Tāpat sēdes darba kārtībā ietverts jautājums par apakškomisijas darba prioritātēm 14.Sae...



Komentāri