lv
1IPNdukPYA4RZU1toWaUurkx9CFhk01tlKJ11ZxD
1087025

Gunta Kalvāne: Mūsu nākotnes proteīna avots varētu būt kukaiņi

Gunta Kalvāne: Mūsu nākotnes proteīna avots varētu būt kukaiņi
Karstāks un sausāks laiks vasarās, ko piedzīvojam pēdējā laikā, vīnogas nogatavina ātrāk, tāpēc vīns, ko ceļam galdā, ir saldāks un stiprāks, nekā tas bija agrāk. Kafijas un kakao pupiņu audzēšana kļūst par īstu izaicinājumu, jo vieta uz mūsu planētas, kur klimata pārmaiņu rezultātā to audzēšanai būtu labvēlīga vide, ik gadu sarūk. Šie ir tikai daži no piemēriem, kā klimata pārmaiņas ietekmē lauksamniecību, un vai ikkatrs no tiem iet rokrokā ar sociāli ekonomiskām problēmām, visvairāk ietekmējot mazaizsargātākos sabiedrības slāņus. Zinātnieki un lauksaimnieki cenšas rast veidus, kā pielāgoties grūti novēršamām pārmaiņām, bet vai un ko varam darīt mēs – patērētāji, lai ar savu rīcību klimata pārmaiņas samazinātu? Par to ar Latvijas Universitātes (LU) Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes vadošo pētnieci Guntu Kalvāni sarunājas Latvijas Radio 6 LU radio NABA raidījuma "Zinātnes vārdā" vadītājs Ivars Austers.
Vācijas ekonomikai pērn straujāka izaugsme par prognozēto

Vācijas ekonomika pērn pieauga par 1,9%, salīdzinot ar 2,6% izaugsmi 2021.gadā, tādējādi reģistrēta straujāka augšupeja par prognozēto, liecina valsts statistikas biroja sākotnējās aplēses.

Analītiķi bija prognozējuši, ka Vācijas iekšzemes kopprodukts (...

Liepājas slimnīcā atklās Neatliekamās medicīnas centra izremontētās telpas

Liepājas Reģionālajā slimnīcā pirmdien, 16.janvārī, plkst.13 tiks atklātas paplašinātās un atjaunotās Neatliekamās medicīnas centra telpas, informēja slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Indra Grase.

Pagājušajā gadā ir veikta slimnīcas struktūras...

ASV drošības nozaru aģentūras ziņo par simtiem NLO novērojumu kopš 2021. gada
Nacionālās drošības aģentūras pēta simtiem jaunu ziņojumu par NLO, tostarp daudzus, kas, šķiet, veic neparastus manevrus, šonedēļ ziņoja ASV valsts augstākā izlūkdienesta amatpersona, uz kuras teikto atsaucas portāls “Politico”.


Komentāri