lv
PL3dy822bJeBxUstMl73Q4Q3QdVz6MJ4II6686qC
1086462

Vācijas ekonomikai pērn straujāka izaugsme par prognozēto

Vācijas ekonomikai pērn straujāka izaugsme par prognozēto

Vācijas ekonomika pērn pieauga par 1,9%, salīdzinot ar 2,6% izaugsmi 2021.gadā, tādējādi reģistrēta straujāka augšupeja par prognozēto, liecina valsts statistikas biroja sākotnējās aplēses.

Analītiķi bija prognozējuši, ka Vācijas iekšzemes kopprodukts (IKP) pieaugs par 1,8%.

Jaunākie dati liecina, ka valsts ekonomika pērn pieaugusi otro gadu pēc kārtas pēc 2020.gadā reģistrētās 3,7% lejupslīdes, kad globālo ekonomiku smagi skāra koronavīrusa pandēmija.

Statistikas birojs norāda, ka Vācijas ekonomiku pērn negatīvi ietekmējušas Ukrainas kara sekas, jo sevišķi straujais enerģijas cenu kāpums.

Taču vienlaikus valsts tautsaimniecību atbalstījis iedzīvotāju patēriņš un investīcijas iekārtu ražošanā.

Liepājas slimnīcā atklās Neatliekamās medicīnas centra izremontētās telpas

Liepājas Reģionālajā slimnīcā pirmdien, 16.janvārī, plkst.13 tiks atklātas paplašinātās un atjaunotās Neatliekamās medicīnas centra telpas, informēja slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Indra Grase.

Pagājušajā gadā ir veikta slimnīcas struktūras...

ASV drošības nozaru aģentūras ziņo par simtiem NLO novērojumu kopš 2021. gada
Nacionālās drošības aģentūras pēta simtiem jaunu ziņojumu par NLO, tostarp daudzus, kas, šķiet, veic neparastus manevrus, šonedēļ ziņoja ASV valsts augstākā izlūkdienesta amatpersona, uz kuras teikto atsaucas portāls “Politico”.
Kijivā sestdienas rītā atkal dzirdami sprādzieni
Kijivā sestdienas rītā atskanējuši vairāki sprādzieni, bet gaisa trauksme Ukrainas galvaspilsētā un Kijivas apgabalā izsludināta tikai pēc tam.


Komentāri