lv
czhOl1ham2ufO8MUrkQGZFkkw2T8A6uSODx66OlU
1078243

Francijas vieglie tanki Ukrainai tiks piegādāti divu mēnešu laikā

Francijas vieglie tanki Ukrainai tiks piegādāti divu mēnešu laikā

Francija divu mēnešu laikā plāno piegādāt Ukrainai smagos bruņutransportierus "AMX-10 RC", kurus klasificē kā tankus uz riteņiem, pēc sarunas ar Ukrainas aizsardzības ministru Oleksiju Rezņikovu paziņojis Francijas aizsardzības ministrs Sebastjēns Lekornī.

"Ministri pārrunāja mūsu Francijā ražoto kaujas mašīnu "AMX-10 RC" piegādi Ukrainai divu mēnešu laikā," pēc abu ministru sarunas paziņoja Francijas Aizsardzības ministrija, norādot, ka principiālu vienošanos par to sarunā 4.janvārī panāca Francijas prezidents Emanuels Makrons un Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Tāpat Francijas un Ukrainas aizsardzības ministri runājuši par ātrām apmācībām ukraiņu karavīriem darbā ar šādu tehniku.

Rezņikovs sarunā pateicies Francijas aizsardzības ministram par pretgaisa aizsardzības sistēmām "Crotale", kas palīdzējušas glābt dzīvības pēdējo Kijivas bombardēšanu laikā.

Pagājušajā nedēļā vairākas Rietumvalstis paziņoja par jaunām palīdzības piegādēm Ukrainā. Piemēram, ASV 6.janvārī paziņoja par līdz šim plašāko militārās palīdzības Ukrainai paketi, kas ietver kaujas mašīnas "Bradley", artilērijas sistēmas, bruņutransportierus, zenītraķetes un munīciju.

Vācija ir apsolījusi piegādāt kaujas mašīnas "Marder", kā arī, sekojot ASV piemēram, papildu pretraķešu aizsardzības sistēmas bateriju "Patriot".

"AMX-10 RC", kas tiek izmantoti kopš pagājušā gadsimta 80.gadiem, ir salīdzinoši ļoti viegli un mobili. Tie ir paveci, bet darbojas labi, iepriekš norādīja kāda Francijas amatpersona.

Francija jau ir piegādājusi Ukrainai raķešu palaidējus, pretgaisa aizsardzības sistēmas, raķetes un bruņutransportierus.

Igaunijā aizturēti trīs auto katalizatoru zagļi no Latvijas

Igaunijas dienvidrietumu pilsētā Kilingi-Nemmē policija naktī uz piektdienu aizturējusi trīs Latvijas pilsoņus, kas zaguši automobiļu katalizatorus, paziņojusi Igaunijas Policijas un robežsardzes departamenta Rietumu prefektūra.

Kā vēsta prefektūras pre...

Kļaviņas filmu Iļģuciema māsas demonstrēs Eiropas kinofestivālos

Režisores Elitas Kļaviņas dokumentālo filmu "Iļģuciema māsas", kas tapusi studijā "Air Productions", šomēnes demonstrēs divos Eiropas kinofestivālos - Triestes festivālā Itālijā un Starptautiskajā dokumentālo filmu festivālā "Fipadoc" Francijā, informē...

Lietuvas Pasvales rajonā eksplodējis gāzes vads

Lietuvas Pasvales rajonā piektdien eksplodējis uzņēmuma "Amber Grid" apkalpotais maģistrālais gāzes vads, pa kuru gāze tiek transportēta arī uz Latviju, vēsta LRT .

Policija ziņas par sprādzienu, kura rezultātā gaisā pacēlies apmēram 50 metrus augsts ug...



Komentāri